17:17 28.04.2016

Миколаївському відділенню АМКУ доручили дослідити питання щодо транспортування тіл померлих

2 хв читати

Миколаївському територіальному відділенню Антимонопольного комітету України доручили провести дослідження щодо питання транспортування тіл померлих (з місця події на судово-медичну експертизу (СМЕ), місце поховання (зберігання) тіла і т.д.), повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України Агія Загребельська на своїй сторінці в Facebook.

Це доручення було дано після виходу публікацій в миколаївських ЗМІ з приводу даного питання.

«На практиці в кожному регіоні все побудовано по різному, в залежності від того, на що спромоглися органи місцевого самоврядування та наскільки активним є сам ринок. Десь доставкою займаються самі родичі власним автотранспортом. В деяких регіонах визначені служби, які надають ці послуги.

За умови, якщо визначена «єдина» компанія-перевізник паралельно надає інші види ритуальних послуг, шанс на те, що близькі замовлять тіж самі предмети ритуальної належності не у них, тих, яких побачили першими і які запропонували одразу ж свої послуги, дуже не значний - його майже не має. Про здорову конкуренцію тоді говорити не варто», - пише Агія Загребельська.

Як нагадує державний уповноважений АМКУ, в більшості регіонів організація, що надає послуги з транспортування, взагалі не визначена, як не визначені вимоги до транспорту і інші моменти.

«В більшості регіонів організація, що надає послуги з транспортування, взагалі не визначена. Як перевозити? А хто перший з'явиться, того послугами і скористаються. "Допомагають" в таких випадках зробити вибір медичні працівники або представники правоохоронних органів, що виїхали на виклик, надаючи телефони "дружньої" ритуальної компанії, і отримуючи ймовірно при цьому в подальшому від неї "винагороду " за "нового клієнта". На чому везуть? Скільки коштує? Чи сплачуються при цьому податки? Які вимоги до транспорту та перевізника? Яка якість послуг з транспортування? Чим захищений споживач від шахраїв, недбалих надавачів послуг та бажаючих збагатитися на горі? На жаль, на ці питання наше чинне законодавство відповіді не дає!», - констатує державний уповноважений АМКУ.

На думку Агії Загребельської, потрібно вносити зміни в нормативно-правові акти. Перш за все, в Закон України «Про поховання та похоронну справу». На сьогоднішній день по даному питанню проходять зустрічі з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і є надія, що Мінрегіонбуд зробить перший крок і вже розроблений за кілька останніх років профільний законопроект буде оприлюднений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА