17:49 28.04.2016

Тука стурбований проблемою електропостачання Луганської області за ситуації, коли "ЛЕО" не переоформлено на підконтрольній Києву території

1 хв читати
Тука стурбований проблемою електропостачання Луганської області за ситуації, коли "ЛЕО" не переоформлено на підконтрольній Києву території

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука доручив розробити механізм запобігання відключенню електропостачання стратегічно важливих об'єктів області.

"Сьогодні зранку під час наради я дав доручення розробити механізм фізичного запобігання відключенню від електропостачання тих об'єктів, які мають стратегічне значення для життєдіяльності області", - цитує Г.Туку прес-служба Луганської ОВЦА.

Він повідомив, що на території області чимало об'єктів, відключення яких може призвести до непередбачуваних і негативних наслідків.

Г.Тука заявив, що відключення електроенергії можливе через ситуацію з "Луганським енергетичним об'єднанням", яке не перереєструвалося на території, підконтрольній Україні. "Річ у тому, що "ЛЕО" не виконало вимог законодавства України і порядку, який введений постановою Кабінету Міністрів відносно діяльності суб'єктів господарської діяльності, які на окупованій території. Тобто не зробило перереєстрацію на території, підконтрольній Україні. Юридично зараз компанія продовжує мати юридичну адресу по той бік лінії розмежування, хоча фактично вона на нашій території", - заявив глава області.

Він зазначив, що Держказначейство України заборонило здійснювати платежі компанії. "Таким чином, виникла ситуація, коли споживачі, які мають можливість і бажання здійснювати розрахунки за електроенергію, зробити це не можуть, тому оплати просто блокуються казначейством", - зазначив Г.Тука.

Він наголосив, що про цю ситуацію знає керівництво держави. Голова області сподівається, що після свят питання з "ЛЕО" буде вирішено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА