18:24 28.04.2016

Айвазовська зазначає, що працює в Мінську як експерт, іншу роль із нею не обговорювали

2 хв читати
Айвазовська зазначає, що працює в Мінську як експерт, іншу роль із нею не обговорювали

Координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, яку залучили до обговорення модальності виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську, зазначає, що бере участь у цій роботі лише як експерт, і іншу роль з нею не обговорювали.

"Сьогодні багато журналістів телефонувало щодо мого "призначення" до політичної підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську. Колеги, друзі та недруги, я працювала та продовжую працювати там як експерт, щодо чого є офіційна нота від МЗС. Інша роль зі мною не обговорювалася і на неї я не погоджувалась", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у четвер.

О.Айвазовська шкодує, що Роман Безсмертний вийшов із цього процесу, але, за її інформацією, це було пов'язано "не стільки з переговорами, як з особистими та політичними планами". "Його внесок у цей процес був колосальним, але вихід Безсмертного, як і моя робота там, не має під собою жодної конспірології", - зазначила вона.

Експерт наголосила, що мотивація її участі в дискусії про вибори в ОРДЛО полягає в єдиному: вибори мають бути проведені тоді, коли стануть інструментом реінтеграції після гарантування безпеки, відновлення роботи там українських ЗМІ та партій, відновлення умов для вільного формування політичного вибору.

"Лише після реалізації та забезпечення всіх стандартів для проведення чесного і демократичного процесу вибори можуть бути справжніми, як того вимагає Загальна декларація прав людини ООН, Міжнародний пакт про громадянські та політичні права, Копенгагенський документ, Кодекс належних практик у виборчих справах Венеціанської комісії та інші", - переконана вона.

О.Айвазовська з 2001 року здійснює спостереження за виборчими процесами в Україні. У 2006 році вона стала співзасновником Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа "Опора".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА