18:33 28.04.2016

Сиротюку вручили остаточну підозру щодо подій 31 серпня біля ВР

2 хв читати
Сиротюку вручили остаточну підозру щодо подій 31 серпня біля ВР

Керівнику фракції "Свобода" в Київській міській раді та колишньому народному депутатові Юрію Сиротюку вручили остаточну підозру у справі щодо подій 31 серпня 2015 року біля будівлі Верховної Ради.

Як повідомляє в четвер прес-служба партії, підозру було вручено Ю.Сиротюку в Шевченківському відділенні №4 Головного управління Національної поліції.

"Текст документа змінювали тричі. Нині націоналісту інкримінують "масові заворушення" та опір працівникам правоохоронних органів. Як зазначив слідчий, справу відкривають для ознайомлення фігурантам справи і після завершення ознайомлення її передадуть до суду", - йдеться в повідомленні.

Сам Ю.Сиротюк зазначив, що не бачить об'єктивного розслідування, а швидше продовження попередньої позиції "органів". "Адже ніхто не дослідив перевищення службових обов’язків та правопорушення, які 31 серпня біля Верховної Ради чинили правоохоронці щодо мітингувальників. Так само мене ніхто не допитав щодо завданих мені травм, їх не взяли до уваги, хоча побої було знято. Очевидно, що до суду поліція передасть сфабриковану справу, а не справжнє розслідування, якого так і не відбулося", - вважає він.

Як повідомлялося, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні 265 голосами схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади.

Після цього біля будівлі парламенту розпочалися сутички мітингувальників, які виступали проти голосування за цей законопроект, із правоохоронцями. Унаслідок сутичок і кинутої в правоохоронців гранати загинуло кілька нацгвардійців, кількох військовослужбовців було госпіталізовано у важкому стані. За даними МВС України, постраждали понад 140 правоохоронців і цивільних, зокрема представники ЗМІ.

Глава МВС Арсен Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту в понеділок Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і його лідера О.Тягнибока.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА