12:18 30.04.2016

Суд обмежив проведення масових заходів в Одесі 2 травня

2 хв читати
Суд обмежив проведення масових заходів в Одесі 2 травня

Одеський окружний адміністративний суд обмежив проведення масових заходів на Думській площі в Одесі 2 травня за позовом виконавчого комітету Одеської міськради.

Як повідомила прес-служба суду, виконком вимагав заборонити проведення на Думській площі зборів, демонстрацій та інших мирних акцій у період з 2 до 10 травня для низки громадських організацій і фізичних осіб.

Свій позов виконком аргументував тим, що в засобах масової інформації та в соціальних мережах виявлено поширення прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, нищення громадського майна. При цьому із повідомлень одного з організаторів акції випливає, що ця акція безпосередньо пов'язана з подіями дворічної давнини. У цьому повідомленні також містяться заклики здійснити своєрідне повторення подій, проте вже на Думській площі в Одесі. Крім того, один з організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту.

При розгляді справи суд врахував, що 2 травня 2016 правоохоронні органи будуть задіяні в Одесі на Куликовому полі, бо там відбуватимуться мирні акції. І, можливо, не матимуть можливості одночасно забезпечити охорону порядку в різних районах міста.

Крім того, мер Одеси Геннадій Труханов оголосив 2 травня днем пам'яті загиблих у результаті трагічних подій, що відбулися 2 травня 2014 року. У зв'язку з цим у місті рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

З урахуванням всіх фактів суд частково задовольнив позов виконкому Одеської міськради, обмеживши право низки громадських організацій і громадян на проведення масових заходів 2 травня 2016 року на Думській площі в Одесі.

Раніше суд відмовився заборонити за позовом виконкому проведення масових акцій 2 травня 2016 року на Куликовому полі, де відбудеться панахида за загиблими 2 травня 2014 року унаслідок пожежі в Будинку профспілок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА