15:17 05.05.2016

У Києві 18 травня відбудеться мітинг-реквієм на згадку про жертв депортації кримських татар, а на "Чонгарі" акт зв'язку України з Кримом

2 хв читати
У Києві 18 травня відбудеться мітинг-реквієм на згадку про жертв депортації кримських татар, а на "Чонгарі" акт зв'язку України з Кримом

В Україні напередодні Дня пам'яті жертв депортації кримських татар - 18 травня - відбудеться низка жалобних заходів, повідомила член меджлісу кримськотатарського народу, головний редактор інтернет-видання QHA Гаяна Юксель.

"Меджліс кримськотатарського народу разом з українським урядом готує низку заходів з проведення дня пам'яті жертв депортації. І частиною цих заходів є комунікаційна кампанія, ініційована міністерством інформаційної політики "18 травня ми усі - кримські татари", - повідомила Г.Юксель під час презентації кампанії в четвер в Києві.

За її словами, центральною подією цих заходів стане мітинг-реквієм на згадку про жертв депортації, який відбудеться в Києві на майдані Незалежності і акція "Запали вогник у своєму серці".

Г.Юксель також повідомила, що жалобні заходи відбудуться у Львові, Мелітополі, Харкові. На материковій частині України меджліс планує провести мітинги, поминальні заходи, зустрічі, акції, флешмоби.

"Особливу увагу звернуть на так зване "прикордоння"... Генічеський район (район Херсонської області, що сусідить з тимчасово окупованою Росією Автономною Республікою Крим, - ІФ)... На Чонгарі буде проведено дійство, яке символічно продемонструє зв'язок України з Кримом", - розповіла член меджлісу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Г.Юксель не захотіла розкривати подробиці заходів на Чонгарі, зберігши інтригу.

За її словами, акції пам'яті відбудуться і в місцях проживання кримськотатарської діаспори. "В Анкарі вже 14 травня відбудеться великий мітинг кримських татар... У Стамбулі також відбудуться акції. Заходи плануються в Німеччині, Канаді, Америці і інших країнах, де є представники нашої діаспори", - розповіла Г.Юксель.

Вона також повідомила, що меджліс кримськотатарського народу звернеться до своїх співвітчизників в Криму з проханням згадати трагічний день депортації.

"Звернення до наших співвітчизників, які залишилися в Криму, - це, напевно, головна складова роботи, щоб 18 травня не має бути забуте... Зрозуміло, що в основі цього звернення будуть методи ненасильницького спотиву, оскільки йдеться про безпеку наших співвітчизників в Криму", - зазначила Г.Юксель.

Член меджлісу також повідомила, що в посольствах України будуть організовані фотовиставки, присвячені дню пам'яті.

За словами першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джапарової, в містах України планується розмістити білборди і сітілайти, на яких зображені обличчя 10 кримських татар (п'ять жінок і п'ять чоловіків), депортованих з Криму в 1944 році.

"Впродовж двох тижнів кожен зможе побачити соціальну рекламу на телеканалах - це п'ять відеороликів", - розповіла Е.Джапарова.

За словами першого заступника міністра, мета комунікаційної кампанії "18 травня ми усі - кримські татари" - консолідувати українців, показати їм, хто такі кримські татари і що вони пережили.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни за добу здійснили шість ракетних та 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА