17:06 05.05.2016

У Генпрокуратурі заявляють, що адвокати Януковича пообіцяли надати його пояснення у справі про події на Майдані

2 хв читати
У Генпрокуратурі заявляють, що адвокати Януковича пообіцяли надати його пояснення у справі про події на Майдані

Найближчим часом захист екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича надасть слідчим Генеральної прокуратури пояснення їхнього підзахисного у справі про події, що мали місце під час Революції гідності у 2013-2014 рр.

"Пояснення Януковича невдовзі дійсно можуть будуть надані. Його адвокати пообіцяли, що це може відбутися вже одразу після свят (травневих - ІФ). Але нададуть чи ні, зараз напевно сказати неможливо", - сказав начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомлялося, В.Янукович поїхав з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Російської Федерації, яка не відповідає на запити України про його видачу у рамках міжурядових домовленостей.

Генпрокуратура повідомила В.Януковичу про підозру в кількох справах, зокрема, про заволодіння майном у "Межигір'ї", Сухолуччі, про зловживання службовим становищем у "підписанні та введенні в дію" законів 16 січня, про створення злочинної організації та вчинення низки злочинів у дні Революції гідності. Крім того, екс-президентові повідомили підозру у справі про отримання ним під виглядом авторської винагороди хабара в понад 26,5 млн грн.

Інтерпол оголосив В.Януковича в розшук за клопотанням прокуратури від 12 січня 2015 року, але з огляду на оскарження ним інформації про порушення ст. 2 та ст. 3 Конституції Інтерполу, Комісія з контролю за файлами Інтерполу припинила доступ до інформації в обліку Генерального секретаріату Інтерполу про міжнародний розшук В.Януковича.

1 березня 2016 року адвокат В.Януковича заявив, що той хоче повернутися до Києва, і для цього "буде зроблено правові кроки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА