19:32 05.05.2016

Глава ДФС просить Мінфін видати ліцензії операторам лотерей МСЛ і "Патріот", що потрапили під санкції - заступник міністра

3 хв читати
Глава ДФС просить Мінфін видати ліцензії операторам лотерей МСЛ і "Патріот", що потрапили під санкції - заступник міністра

Два з трьох операторів українського лотерейного ринку ТОВ "М.С.Л." і ПрАТ "Патріот", що потрапили під антиросійські санкції, не сплачують податків до бюджету країни, повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Але Роман Насіров (глава Державної фіскальної служби - ІФ) написав офіційного листа міністру Олександру Данилюку з проханням видати їм ліцензії. У мене питання: може треба спочатку перевірити ці компанії, чому вони не сплачують податки, чому не виплачують виграші людям?", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

О.Макеєва нагадала, що до зазначених операторів застосовують п'ять видів санкцій, серед яких запобігання виведенню капіталів за межі України і блокування активів: тимчасове обмеження права користуватися та розпоряджатися належним майном.

"Мінфін звернувся із запитом до РНБО (Рада національної безпеки і оборони - ІФ) про порядок реалізації цих санкцій ще минулого року. Також невідомо, чи поширюється зупинка виконання фінансових зобов'язань операторами лотерей щодо виплат виграшів", - нагадала заступник міністра.

Свій пост вона проілюструвала новиною "Української правди" про те, що покупець трьох квитків лотереї "Патріот" "Своє житло" виявив на кожному з них виграш по 2 млн грн, проте в Печерському райсуді Києва не зміг добитися рішення на свою користь про оплату цих квитків. З'ясувалося, що "Укрспецполіграфія" допустила технологічний брак під час друку. В інформації зазначено, що позивач має намір оскаржити рішення в апеляційній інстанції.

Як повідомлялося, персональні економічні санкції за анексію Криму та агресію на Донбасі зачепили двох із трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л." і ПрАТ "Патріот" (обидва - Київ): ці компанії включені до переліку юридичних осіб, затвердженого указом президента України Петра Порошенка про санкції від 16 вересня 2015 року.

Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ "М.С.Л." є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром зазначений кіпріот Маркос Шіапаніс. Українцям Івану Залізняку та Данилу Гетманцеву належить відповідно 0,0156% та 0,0198%.

"М.С.Л." неодноразово заявляла, що вважає рішення РНБО про включення компанії до санкційного списку помилкою, яка може бути пов'язана зі спробою однієї з фінансово-політичних груп "розчистити" ринок, і готова домагатися скасування санкцій через суд. "М.С.Л." уточнювала, що її власниками є громадяни України та громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а росіяни ніяк не впливають на ухвалення її рішень.

Згідно з даними Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) та держреєстру, акціонером ПрАТ "Патріот" є кіпрська Cehriba Investments Limited, а бенефіціаром числиться громадянка Греції Еллада Позіду, що проживає на Кіпрі.

Лотерейний оператор ПрАТ "Патріот" також заявив, що внесення його до санкційного переліку є необґрунтованим, оскільки компанією володіє європейська Cehriba Investments Limited, бенефіціаром якої є група приватних інвесторів з ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА