11:31 06.05.2016

Деофшоризація орієнтована на протидію розмиванню податкової бази України

3 хв читати
Деофшоризація орієнтована на протидію розмиванню податкової бази України

Голова робочої групи з підготовки законодавчої бази протидії виведення доходів за кордон і зменшенню податкової бази (фракція "Блок Петра Порошенка") Ніна Южаніна на першому засіданні робгрупи окреслила головні завдання групи.

"Головна мета роботи робочої групи - напрацювання цивілізованого шляху з протидії розмиванню податкової бази і безоплатному переміщенню доходів за межі України", - зазначила Н.Южаніна на засіданні робочої групи, повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Народний депутат також зазначила, що робоча група з підготовки законодавчої бази по деофшоризації має зробити зважені кроки, щоб не зашкодити наявному бізнесу в Україні і виконати головне завдання - привести у відповідність нормативну базу України для спільної з цивілізованими країнами світу протидії розмиванню податкової бази Української держави.

Н.Южаніна повідомила, що до робочої групи залучені не менше 23 суб'єктів. "Це професійні асоціації, організації, органи виконавчої влади, депутати. Всього учасників робочої групи має бути до 60 осіб", - розповіла вона.

Крім того, голова робочої групи запропонувала учасникам розглянути і обговорити робочий варіант Концепції, який спільно з експертами і фахівцями був розроблений комітетом Верховної Ради з питань податкової і митної політики.

"Хочу наголосити, що Концепція розроблялася разом з фахівцями, які розуміють і мають досвід у впровадженні положень плану БЄПР (Бюро європейських політичних радників Єврокомісії), який визначений як кращий потенціал, пов'язаний із захистом власної економіки", - наголосила нардеп.

Н.Южаніна прокоментувала основні положення проекту Концепції, над якою почала роботу робгрупа : "Це якраз ті кроки плану дій БЄПР, який ми пропонуємо застосувати в Україні. Це оподаткування контрольованих іноземних компаній. Визнання іноземних компаній резидентами України. Обмеження витрат за фінансовими операціями з пов'язаними особами. Запобігання зловживанню у зв'язку із застосуванням договорів про уникнення подвійного оподаткування. Запобігання уникненню статусу постійного представництва. Введення звітності для міжнародних компаній".

Коментуючи підсумки першого засідання, вона зазначила: "Велика кількість асоціацій, організацій, зокрема міжнародних, демонструє, що ми розробимо цивілізований план дій, який буде імплементований більшістю країн. Законопроекти будуть виписані чітко і виключатимуть будь-які двозначні тлумачення або використання будь-якою стороною з корисливою метою".

Як повідомлялося, 28 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ "Про заходи з протидії зменшенню податкової бази та переміщенню прибутків за кордон", яким створюється робоча група для підготовки відповідних законопроектів.

Робгрупу очолила голова комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Н.Южаніна. Вона має внести пропозиції щодо особового складу робочої групи, до якої увійдуть члени Нацради реформ, народні депутати, представники Кабміну й інших органів державної влади, Національного банку, громадських організацій, професійних об'єднань та експерти.

Робоча група зобов'язана до 10 червня підготувати законопроекти з удосконалення процедур контролю трансфертного ціноутворення і виведення доходів за кордон, ввести правила щодо контрольованих іноземних компаній, протидії агресивному податковому плануванню, а також з питань лібералізації валютного законодавства України. При цьому мають бути враховані міжнародні ініціативи, зокрема, розроблені Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА