17:30 06.05.2016

Центр НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ може бути створено в Україні

2 хв читати
Центр НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ може бути створено в Україні

В Україні може бути створено центр НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ, пропозицію Києву щодо створення центру можуть зробити західні партнери України під час саміту НАТО у Варшаві в липні, прогнозують у Центрі дослідження армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР).

Як повідомив заступник директора ЦДАКР Михайло Самусь на прес-конференції в Києві в п'ятницю, плани щодо створення центру входять до порядку денного, зокрема, двосторонніх українсько-американських відносин в оборонному секторі та обговорюватимуться під час майбутнього візиту в Україну міністра оборони США Ештона Картера (Ash Carter).

За даними заступника голови ЦДАКР, у рамках візиту в Україну глава Пентагона має намір обговорити з українськими партнерами пропозиції щодо співпраці, які буде озвучено під час саміту НАТО у Варшаві: "створення в Україні центру НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ для того, щоб НАТО могло використати цей досвід".

М.Самусь також повідомив, що, за деякими даними, під час саміту Альянсу західними союзниками може бути озвучена пропозиція Києву "про надання Україні нового статусу асоційованого партнера НАТО".

Як зазначив експерт, в умовах розриву військово-технічного співробітництва (ВТС) із РФ через анексію Криму та військовий конфлікт на сході країни в України з'явилися нові можливості щодо розширенню ВТС із західними партерами, зокрема США.

За даними М.Самуся, в найближчі два місяці очікуються двосторонні візити та переговори представників оборонно-промислового комплексу (ОПК) США та України для вивчення можливостей співпраці.

"Поки що українська система (управління ОПК - ІФ) не готова переварити ці пропозиції", - сказав він.

Серед тих, що мають особливе значення для підвищення обороноздатності, зокрема України, М.Самусь виділив проекти зі зміцнення регіональної безпеки в Чорноморському регіоні.

На думку заступника голови ЦДАКР, акцент має бути зроблено на створенні комплексу контролю обстановки на Чорному морі, а також ракетних систем ураження: США можуть мати "певний голос у цьому процесі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА