17:59 06.05.2016

"Батьківщину-Мати" у Києві декомунізують цього року

1 хв читати
"Батьківщину-Мати" у Києві декомунізують цього року

Фахівці демонтують радянську символіку зі скульптури "Батьківщина-Мати" в Києві протягом 2016 року, повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович в коментарі інтернет-виданню "44.ua".

"Мені важко сказати коли саме. Це питання ще не вирішено на інженерному рівні. Але, я упевнений, що демонтаж відбудеться точно. І він має бути у 2016 році", - наводить видання слова В.В’ятровича.

Як повідомлялося, 20 січня 2016 року В.В’ятрович повідомив, що з щита монумента-скульптури "Батьківщина-Мати" в Києві буде демонтовано герб СРСР. "Із щитом, але без "совка" на ньому. Герб СРСР буде усунено зі щита скульптури "Батьківщина-Мати"", - написав він на своїй сторінці в Facebook у середу.

Монумент-скульптура "Батьківщина-Мати" встановлено в Києві на високому правому березі Дніпра. В одній руці статуя тримає 16-метровий меч вагою в 9 т, в іншій - щит розміром 13×8 м із гербом СРСР (вагою в 13 т). Належить до Музею історії України в Другій світовій війні. У 1981 році в День Перемоги комплекс відкривав генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА