11:04 10.05.2016

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

2 хв читати
Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), очолювана Роном Ван Руденом (Ron Van Rooden), у вівторок розпочала роботу в Україні, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в урядових колах.

"Місія працюватиме в Києві в період до 18 травня у рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF", - уточнив співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, голова фонду Крістін Лагард на зустрічі з українською делегацією на Весняних зборах керівників МВФ Світового банку у Вашингтоні 20 квітня повідомила, що місія має намір відвідати Україну найближчим часом. Після цього новий уряд України під керівництвом Володимира Гройсмана прийняв рішення щодо приведення цін на газ для населення до ринкового рівня, що є однією з ключових умов продовження співпраці з фондом.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько $ 17 млрд) спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак на сьогодні країна отримала лише перший транш коштів на $5 млрд і другий - на $ 1,7 млрд. З осені минулого року програму було практично призупинено.

Офіційні представники МВФ неодноразово заявляли, що фонд чекає на прояснення ситуації навколо уряду України та стійкості парламентської коаліції, а також демонстрації боротьби з корупцією та готовності до продовження реформ для завершення другого перегляду програми EFF та виділення третього транша.

Представники української влади зазначали, що наявні ресурси дають змогу утримувати макроекономічну стабільність у країні за продовження паузи у фінансуванні МВФ до жовтня цього року, проте заявляли, що докладуть усіх зусиль для отримання чергового транша вже влітку цього року. Для цього, окрім рішення щодо цін на газ, необхідно провести через Верховну Раду 13 законів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА