10:49 11.05.2016

Міклош прогнозує зростання економіки України у 2016 році на рівні 1-2%

2 хв читати
Міклош прогнозує зростання економіки України у 2016 році на рівні 1-2%

Співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні, екс-міністр фінансів Словацької Республіки Іван Міклош прогнозує зростання економіки України у 2016 році на рівні 1-2%.

"В цьому році буде 1-2% зростання, але це просто рік відновлення. Оскільки ви піднімаєтеся з найнижчого рівня, у вас ще є шанс для дуже великого економічного зростання. За кілька років можна показати до 6% зростання. Далі можна досягти 4-5% зростання", - сказав В. Міклош в інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання щодо ситуації в Україні.

Він зазначив, що війна на Донбасі впливає на економічну ситуацію в Україні, оскільки у зв'язку з військовими діями країна втратила 20% виробничих потужностей. Також одна з причин економічної рецесії - анексія Криму і торговельна війна.

"Російська агресія значно впливає на економічну рецесію, але не на реформи. Навіть навпаки – це стимул робити реформи швидше і більш радикально", - наголосив І. Міклош.

Тому, за його словами, спільна група стратегічних радників, яку очолюють він і віце-прем'єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович, зосередиться на кількох стратегічних питаннях.

"Це не буде група при уряді і АП, вона буде спільною для всієї влади. У нас буде голова, заступник, і 10 членів групи. Серед них будуть і словацькі і польські, і українські радники. Я буду тут (в Україні) майже постійно, Лешек – менше", - розповів І. Міклош.

Він зазначив, що у своїй роботі радники намагатимуться сфокусуватися на 8-9 пріоритетних завданнях, таких як управління держфінансами та бюджетним процесом, податкова реформа, судова реформа, реформа прокуратури, приватизація і реформа держуправління, лібералізація ринку землі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА