09:31 20.05.2016

"Рошен" інвестує EUR25 млн у будівництво другої черги Вінницького молокозаводу

2 хв читати
"Рошен" інвестує EUR25 млн у будівництво другої черги Вінницького молокозаводу

Кондитерська корпорація "Рошен" планує інвестувати EUR25 млн у будівництво другої черги Вінницького молочного заводу, повідомив директор молочного підприємства Дмитро Рощупкін журналістам у четвер.

"Ми вже розпочали проектування другої черги, перші одиниці устаткування вже в замовленні. Ми плануємо до кінця 2017 року здійснити укомплектування другої черги і до початку 2018 року провести пусконалагоджувальні роботи", - повідомив директор підприємства.

Після завершення другої черги молокозавод зможе приймати на переробку 1100 тис. тонн на добу. Найбільше збільшення стосуватиметься виробництва сухих продуктів.

"Спочатку завод будувався не лише під потреби корпорації, але ситуація змінилася і з'явилася необхідність продавати не лише нашим фабрикам, але й іншим споживачам", - сказав він.

Потужності першої черги, розраховані на переробку 600 тонн на добу, в середньому на рік переробляється 550 тонн на добу, залежно від сезону і ситуації на ринку.

Наразі продукція заводу експортується до більш ніж 30 країн, у планах на найближчий місяць – вийти на ринок ЄС. Основні експортовані позиції: сухе молоко, масло, молочний жир. Близько 60-65% виробленої молочної продукції йде на потреби фабрик корпорації, інші 40-45% продукції продаються, з якої 90% - на експорт.

У 2015 році молочний завод продав 34 тис. тонн, у 2016 планує наростити продаж мінімум на 10%.

Як повідомлялося, в квітні 2016 року ПАТ "Вінницький молочний завод "Рошен" отримав дозвіл на експорт молочної продукції до Європейського союзу.

Корпорація "Рошен", один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, до складу якої входять Київська, Маріупольська (Донецька обл.), Кременчуцька (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл.), а також Липецька фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедська кондитерська фабрикау (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати "Рошен", найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу "Інвестиційний капітал України" (ICU). Однак через відсутність покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким П. Порошенко передав свою частку в корпорації "Рошен" незалежному "сліпому трасту. Банк-управитель трасту має також довіреність на чотири роки на переговори про продаж активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА