18:30 23.05.2016

N WIND SHOWCASE: BALTIC. У Києві відкрилася виставка, присвячена прибалтійській моді та дизайну

3 хв читати

У київському концепт-сторі Atelier 1 за підтримки Інституту культури Литви та Латвійського агентства інвестицій і розвитку стартувала виставка «N WIND SHOWCASE: BALTIC».

Виставка відбувається у форматі pop-up store – на ній представлені 12 концептуальних литовських, латвійських та естонських брендів. Виставка орієнтована на аудиторію, яка цікавиться творчістю та дизайном.

На урочистому відкритті «N WIND SHOWCASE: BALTIC» 19 травня були присутні аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Юргис Гієдріс, організатор виставки Гієдре Стабінгіте (Литва), куратор виставки Юдіта Пановієне (Литва), а також представник Інституту культури Литви Христина Агінтайте.

Під час церемонії відкриття власниця концептуального бутіка Atelier 1 Олена Хилькова повідомила, що в рамках виставки вперше в Україні представлені цікаві та перспективні бренди в галузі моди та дизайну з країн Балтії. Проект орієнтований на діалог і запрошує всіх відчути рухому енергію балтійської моди.

«Ми прагнемо створити простір для обміну ідеями, де через флюїди кольору, текстури та людської мови можна відчути творчу індивідуальність Балтії. Адже саме творча душа Балтії поєднує в собі автентичність і світовий досвід, реалізовані у зразках сучасної моди та дизайну», – зазначила одна з кураторів виставки Юдіт Пановьєне (Judita Panoviene), власниця V2 Concept Store у Вільнюсі й активна дослідниця нових тем у моді.

За її словами, це нова хвиля Балтійського дизайну, засновники якої можуть похизуватися успіхом на міжнародному ринку, залишаючись автентичними.

Організатори розглядають виставку як проект культурної дипломатії. На їхню спільну думку, кожен представлений дизайнерський бренд є посланником культури Балтії. Адже, щоб побачити індивідуальність регіону як таку, необхідно дивитися вглиб багатошарової реальності. При цьому дизайнери впевнені, що художники – це ті, хто часто й інтуїтивно допомагають бачити повну картину, в якій перетинаються численні вимірювання.

«Митці мають величезне значення для національного та регіонального брендингу, – продовжує Гьєдре Стабінгіте, другий куратор проекту і співвласниця журналу NWIND. – Більшість дизайнерів виставки – визнані митці, які працюють у різних напрямках і з багатьма медіа».

Роландс Петеркопс (Rolands Peterkops) і Маріте Мастіно-Петеркопа (Marite Mastina-Peterkopa) з MAREUNROL'S – переможці престижного фестивалю моди та фотографії Hyeres, фіналісти премії Woolmark Prize 2016-17.

Литовка Агне Кузмікайте (Agne Kuzmickaite) є володаркою Best Upcoming Designer Award Європейського конкурсу молодих модельєрів 2008 року, яка продовжує творчо вивчати повсякденні будні у рамках своєї докторантури. Рить Аус (Reet Aus) з Естонії нещодавно була відзначена як одна з провідних бізнес-леді у ТОП-20 Північної Європи.

Виставка організована в рамках найбільшого спільного міждержавного проекту Литви й України «Литва-Україна. Культурне партнерство 2016». Окрім представлення українській аудиторії різноманітної та багатогранної сучасної литовської культури, проект покликаний зміцнити культурні зв'язки, підтримати і сприяти розвитку тісного співробітництва, обміну досвідом між двома державами.

Протягом року українці зможуть ознайомитися з таким проявами литовської культури, як фотографія, архітектурний дизайн, література, музика, театр, мистецтво і мода.

ОРГАНІЗАТОРИ «N WIND SHOWCASE: BALTIC»: бутіки концептуального одягу Atelier1, N Wind, V2 Concept Store, Інститут культури Литви, Латвійське агентство інвестицій і розвитку.

УЧАСНИКИ «N WIND SHOWCASE: BALTIC»: 12 дизайнерів моди й аксесуарів з Литви, Латвії та Естонії.

ОДЯГ: D.Efect, for women (defectonline.com) Agnė Kuzmickaitė, for women (agnekuzmickaite.com) Formuniform, for men & women (formuniform.com) Keta Gutmane, for women (ketagutmane.com) Mareunrol's, for men (mareunrols.com) Blank Blank, for men & women (blankblank.me) Reet Aus, for men & women (reetaus.com).

АКСЕСУАРИ ТА ПРИКРАСИ: Anchovy (fromachovy.com) Okiiko (okiiko.eu) June 19 (www.junenineteen.com) MIESAI (miesai.lv).

ВЗУТТЯ: Elina Dobele (elinadobele.com).

Виставка «N WIND SHOWCASE: BALTIC» буде тривати до 2 червня в концепт-сторі Atelier 1 (Київ, бульв. Тараса Шевченка, 10).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА