16:26 24.05.2016

В Азовському морі для промислового вилову залишилося 3 з 40 видів риб

1 хв читати
В Азовському морі для промислового вилову залишилося 3 з 40 видів риб

В акваторії Азовського моря для повноцінного промислового вилову залишилося лише три види риби: бичок, хамса і тюлька, тоді як раніше їх було близько сорока.

Як повідомили в прес-службі Асоціації рибалок України з посиланням на дані Державної екологічної інспекції (ДЕІ), за останнє десятиліття в Азовському морі більш ніж у сто разів зменшився обсяг вилову піленгаса, удесятеро - судака, камбали-калкан.

"Хоча сьогодні і виписуються ліміти на вилов близько 30 видів риби в Азовському морі, але 95% всього вилову становлять тюлька, хамса і бичок. Інші види риби виловлюються в мізерній кількості", - процитовано слова голови Асоціації рибалок України Олександра Чистякова.

За його словами рибні запаси Азовського моря знищені в результаті того, що протягом останніх двадцяти років відбувається "споживче, грабіжницьке ставлення до Азовського моря, яке деколи межує зі злочином".

Згідно з даними Азоврибоохорони в 2015 році в Азовському морі було виловлено 16,738 тис. тонн риби. Основну частину з усього видобутого становлять бички (10,7 тис. тонн), тюлька (5,573 тис. тонн), і хамса (209,5 тис. тонн). Іншу частину улову становлять: піленгас, судак, карась, тараня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА