16:28 24.05.2016

Україна забезпечила поставку третьої партії нових ОБТ "Оплот" до Таїланду

2 хв читати
Україна забезпечила поставку третьої партії нових ОБТ "Оплот" до Таїланду

Україна забезпечила поставку до Таїланду третьої партії нових основних бойових танків (ОБТ) "Оплот" у складі 10 машин, побудованих на потужностях ДП Завод ім. Малишева" (Харків) у рамках укладеного в 2011 році контракту обсягом понад $200 млн.

Згідно з повідомленням у тайських соцмережах, третя партія "Оплотів" прибула на днях з України морем на військово-морську базу "Саттахіп".

За даними агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, партія бронетехніки була відвантажена тайському замовнику в грудні 2015 року. Постачання чергової партії "Оплотів" до Таїланду в рамках контракту заплановане на 2016 рік.

Як зазначив співрозмовник агентства, українська сторона планує завершити виконання тайського контракту в повному обсязі до кінця 2016 року. "Постачання замовнику ще 29 машин, згідно з контрактом, заплановано забезпечити також у цьому році, за умови отримання необхідних погоджень військового відомства ", - сказало джерело.

Створений ХКБМ ім Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнятий на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлені перші два танки. Контракт обсягом понад $200 млн на поставку до Таїланду 49 українських танків БМ "Оплот" нового покоління укладено в 2011 році, у квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" розпочав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становив $30 млн. Перші п'ять машин були відвантажені тайському замовнику на початку 2014 року.

В умовах російської агресії в 2014 році Україна вимушено припинила низку експортних контрактів на поставку основної військової техніки, що відвантажувалася до зони бойових дій на Донбасі. Поставки за припиненими контрактами відновлені в 2015-2016 роках за рахунок планового нарощування виробничих потужностей підприємств держконцерну "Укроборонпром". Поставки нових ОБТ "Оплот" у Таїланд відновлені навесні 2015 року: замовнику було відвантажено ще п'ять машин.

За оцінками експертів, ОБТ "Оплот" має один із найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%. Танк оснащений, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, зокрема активною системою протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

З 2010 року Україна також забезпечує постачання Таїланду БТР-3E1 в рамках укладених в 2006-му і в 2011 рр .. контрактів загальним обсягом близько $270 млн на поставку до 2015 року 233 од. БТР-3Е1. Заключна партія бронетехніки укладеного в 2011 році контракту у складі 11 од. БТР 3E1 поставлена тайського замовнику в березні 2016 року.

У рамках міжнародної оборонної виставки Defense & Security-2015 в Бангкоку в листопаді 2015 року українська і тайська сторони підписали рамкову угоду про організацію в Таїланді великовузлового складання українських БТР-3Е1 і його модифікацій

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА