16:38 24.05.2016

Наразі ще рано робити висновки про причини катастрофи лайнера EgyptAir

2 хв читати
Наразі ще рано робити висновки про причини катастрофи лайнера EgyptAir

Координатор Євросоюзу з питань боротьби з тероризмом Жиль де Керков у вівторок висловив занепокоєння з приводу ситуації з безпекою в аеропортах і в авіації загаломна тлі катастрофи з літаком EgyptAir.

"При цьому ми не знаємо поки, що сталося з літаком, який розбився на шляху до Єгипету. Ще дуже рано робити висновки, але питання гарантування безпеки в аеропортах і в авіації викликає занепокоєння по всьому Середземномор'ю", - заявив Ж. де Керков, виступаючи в комітеті із закордонних справ Європарламенту.

Лайнер Airbus 320 зник з радарів диспетчерів близько 02:30 четверга за місцевим часом (03:30 по Москві), коли він летів на крейсерській швидкості на висоті близько 12 тис. метрів, не вживаючи ніяких маневрів.

На борту єгипетського лайнера перебувало 66 осіб, з них 56 пасажирів. Серед них були 30 громадян Єгипту, 15 громадян Франції та представники ще 10 держав.

Французька газета "Фігаро" пише у вівторок з посиланням на джерело, наближене до розслідування авіакатастрофи, що на пошуки бортових самописців з потерпілого катастрофу літака авіакомпанії EgyptAir може піти ще кілька днів. Зона пошуків дуже велика і вимагає спеціального обладнання. "Щойно спеціальне пошукове обладнання буде доставлено на місце, потрібно буде запеленгувати сигнал, визначити місцезнаходження "чорних ящиків" і потім підняти їх на поверхню", - повідомив виданню співрозмовник журналістів.

Як повідомлялося, напередодні в районі пошуків у Середземному морі прибув корабель французького флоту, особливою завданням якого були пошуки бортового самописця.

Область пошуків літака перебувала в Середземному морі між єгипетським містом Олександрією і грецьким островом Кріт, глибина на місці пошуків варіюється від 2440 до 3050 м.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА