16:58 24.05.2016

В Україні на сьогодні процедурі декомунізації підлягають 137 друкованих ЗМІ

2 хв читати
В Україні на сьогодні процедурі декомунізації підлягають 137 друкованих ЗМІ

В Україні на сьогоднішній день процедурі декомунізації підлягають 137 друкованих ЗМІ, правові підстави для скасування державної реєстрації встановлені до 67 друкованих ЗМІ, повідомив Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Як повідомила у вівторок прес-служба Держкомтелерадіо, комітет проаналізував стан виконання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і заборону пропаганди їхньої символіки" (т.з. про декомунізацію) щодо друкованих засобів масової інформації.

"На сьогодні загальна кількість друкованих ЗМІ, що підлягають процедурі декомунізації, становить 137, з них: 56 не надали відповіді на звернення територіальних управлінь юстиції щодо виконання вимог закону; 4 вживають заходів із перереєстрації; 4 перереєстровані; 21 свідоцтво визнано таким, що не підлягає видачі; 10 свідоцтв визнані такими, що втратили чинність; 3 свідоцтва визнані недійсними; 25 перебувають на непідконтрольній Україні території; 9 реєстраційну справу передано до Мін'юсту; 3 порушення вимог закону відсутні; 2 заходи з декомунізації не прийняті", - зазначено в повідомленні.

Крім того, за інформацією Держкомтелерадіо, фактично правові підстави для скасування державної реєстрації встановлені до 67 друкованих ЗМІ або 49% від їхньої загальної кількості.

"Зараз Міністерство юстиції готує правову позицію щодо звернення до суду для прийняття відповідного рішення", - повідомляють у комітеті.

Як повідомляється, найбільшу кількість друкованих ЗМІ, які підлягають процедурі декомунізації, у розрізі областей (регіонів) становить: Донецька область - 44, Луганська - 22, місто Київ - 12, АРК - 10, Одеська - 7, Харківська - 6. Найкраща ситуація щодо реалізації заходів спрямованих на дотримання закону, склалася у Волинській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській областях та місті Києві. В таких областях, як Вінницька, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Чернігівська, Тернопільська, Рівненська - друкованих ЗМІ, які підпадають під процедуру декомунізації взагалі немає, повідомили в Держкомтелерадіо.

Як повідомлялося, в 2015 році вступив у силу закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і заборону пропаганди їхньої символіки". Згідно із законом забороняється державна реєстрація друкованого засобу масової інформації, назва якого містить символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА