17:43 24.05.2016

ГК "Укртепло" модернізує Заплазський цукрозавод під виробництво біоетанолу

2 хв читати

Група українських теплогенерувальних компаній "Укртепло" модернізує Заплазський цукровий завод (Одеська обл.), після чого на ньому буде налагоджено виробництво біоетанолу.

Згідно з повідомленням на сайті ГК, крім того, на потужностях цукрового заводу працюватиме біоТЕЦ, сонячна електростанція, а також вироблятиметься синтез-газ.

За словами засновника ГК "Укртепло" Івана Надєїна, обсяг виробництва біоетанолу з органічної сировини (зернової соломи та стебел кукурудзи) становитиме близько 50 тис. тонн на рік. Планована потужність сонячної електростанції - 10 МВт, біоТЕЦ - 12 МВт.

"Запуск нового виробництва дасть змогу створити понад 400 робочих місць. Ми даємо заводу друге життя, повністю модернізуємо, встановлюємо сучасні технологічні лінії та запускаємо виробництво сучасного палива, попит на яке щорічно зростає", - сказав І.Надєїн.

ГК зазначає, що останніми роками дедалі більшого поширення набуває біоетанол другого покоління, який порівняно з етанолом першого покоління виробляється з нехарчової сировини та має більшу ступінь екологічності. Зокрема, біоетанол із целюлози дозволяє на 95% знизити обсяг викидів парникових газів.

У повідомленні нагадується, що в грудні 2010 року було ухвалено рішення про банкрутство Заплазського цукрового заводу. Підприємство, яке входило до десятки підприємств харчової галузі СРСР і здатне переробляти до 3 тис. тонн сировини на добу, уже кілька років простоює.

Групу компаній "Укртепло" створено у 2011 році, нині працює в 14 областях України, а також у низці інших країн - Молдові, Угорщині. "Укртепло" будує та управляє котельними в усій Україні. На рахунку компанії понад 1 тис. реалізованих проектів. В Україні компанія модернізувала та перевела з газу на біопаливо понад 100 котельних.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА