18:01 24.05.2016

Адвокат Александрова може подати клопотання про помилування свого підзахисного

3 хв читати
Адвокат Александрова може подати клопотання про помилування свого підзахисного

Адвокат засудженого в Україні спецназівця ГРУ Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова, Валентин Рибін, не виключає, що може самостійно як захисник подати клопотання про помилування свого підзахисного.

"Я не виключаю себе з кола суб'єктів, які мають право подавати прохання про помилування", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Раніше у вівторок адвокат Є. Єрофєєва Оксана Соколовська заявила, що ні Є. Єрофєєв, ні О. Александров (засуджені в Україні) особисто, ні їхній захист не подаватимуть клопотання про помилування, це буде зроблено іншими суб'єктами подання відповідного прохання.

Як повідомлялося, 18 квітня колегія суддів Голосіївського районного суду Києва засудила військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Є. Єрофєєва та О. Александрова до 14 років ув'язнення.

Після рішення суду захисник О. Александрова Валентин Рибін заявив, що рішення про подання апеляції прийматимуть після отримання тексту вироку. 19 квітня адвокат військовослужбовця ГРУ Генштабу ЗС РФ Є. Єрофєєва О. Соколовська заявила, що захист російських спецназівців не оскаржуватиме вирок.

23 травня В. Рибін заявив про можливість обміну російських спецназівців на засуджену російським судом українську льотчицю Н.Савченко або інших засуджених українців в РФ, а також про те, що опрацьовує юридичну сторону інших можливостей їх повернення.

Відповідаючи на запитання, чи є процедура подання клопотання про помилування російських спецназівців паралельним процесом їх обміну, В. Рибін сказав: "Звичайно, це паралельні процеси, і вони в принципі взаємозамінні. Тобто, якщо не спрацює помилування, значить проводитимемо більш тривалу процедуру видачі для покарання".

У свою чергу, О. Соколовська пояснила, що є лише два шляхи передання до РФ О. Александрова та Є. Єрофєєва, а говорити про їх обміні на Н.Савченко недоречно. Вона уточнила порядок виконання вироку суду і можливого відбування покарання Є. Єрофєєвим і О. Александровим на території РФ: "У відповідності з вимогами процесуального законодавства, є кілька шляхів передання громадян Російської Федерації на територію країни їхнього громадянства: 1. Застосування акта помилування шляхом винесення указу президентом України про помилування. 2. Передання Єрофєєва і Александрова Російській Федерацію для відбування їхнього покарання".

При цьому адвокат заявила, що "інші питання щодо застосування механізмів обміну громадян Російської Федерації на Надію Савченко недоречні і не можуть бути застосовані на цьому етапі виконання вироків".

О. Соколовська пояснила процедуру помилування і процедуру видачі засуджених до країни їхнього громадянства, посилаючись на законодавство України. Зокрема, вона зазначила, що у виняткових випадках за наявності надзвичайних обставин клопотання про помилування може бути подано головою або іншим членом комісії при президентові України з питань помилування, уповноваженим Верховної Ради з прав людини, уповноваженим президента України з прав дитини, уповноваженим президента України з прав людей з інвалідністю, уповноваженим президента України у справах кримськотатарського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА