18:12 24.05.2016

Арешт "азовцю" Краснову продовжено до 24 червня

2 хв читати
Арешт "азовцю" Краснову продовжено до 24 червня

Апеляційний суд Києва у вівторок продовжив голові ЦК "Азов-Крим" Станіславу Краснову термін тримання під вартою до 24 червня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Краснова Леонід Сіваков.

"Сьогодні була перемога сторони захисту - рішення Шевченківського суду було скасоване апеляційним судом, проте суд не взяв на себе сміливість обрати інший запобіжний захід для Краснова, наприклад домашній арешт. Апеляційний суд продовжив арешт до 24 червня 2016 року", - повідомив захисник.

Л.Сіваков зазначив, що під час судового засідання сторона обвинувачення також заявляла про можливість тримання С.Краснова не у в'язниці, а під домашнім арештом до закінчення досудового розслідування.

Адвокат також повідомив, що 26 травня відбудеться чергове судове засідання щодо скарги на призначення С.Краснову психіатричної експертизи.

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області С.Краснова та його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше голову "Азов-Крим" помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред'явлено звинувачення у незаконному зберіганні зброї.

У СБУ заявили, що С.Краснов співпрацює з РФ із 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС України "Азов". Крім того, в СБУ заявили про знайдений в Київській області сховок зі зброєю, імовірно закладений С.Красновим.

Водночас захист активіста заявив, що працівники спецслужби побили С.Краснова. Під час одного із засідань суду з обрання йому запобіжного заходу активіста госпіталізували за рішенням лікарів, які констатували у нього гіпертонічний криз, струс мозку, закриту черепно-мозкову травму.

У ніч на 2 березня С.Краснова було звільнено з СІЗО, оскільки закінчився 72-годинний термін, протягом якого мало бути обрано запобіжний захід. Цього самого дня СБУ пред'явило С.Краснову підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. 26 квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив С.Краснову арешт до 24 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА