18:24 24.05.2016

Нацполіція завершила розслідування пожежі на нафтобазі під Васильковом

2 хв читати
Нацполіція завершила розслідування пожежі на нафтобазі під Васильковом

Головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта", розташованого у Васильківському районі Київської області.

Як повідомила у вівторок прес-служба Нацполіції, в рамках кримінального провадження оголошено про підозру керівнику нафтобази і ще трьом особам.

"Провадження було відкрито за сімома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, дії службових осіб нафтобази були кваліфіковані слідчими за частинами 1 і 4 статті 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість)", - повідомили в Нацполіції.

Також, згідно з повідомленням, їм інкримінують скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах), ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Крім того, як повідомили в поліції, йдеться про ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів (ч. 3 ст. 212), а також про умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції (ст. 227 Кримінального кодексу).

"У рамках кримінального провадження слідчі допитали понад 200 осіб – працівників нафтобази, медичних працівників, пожежників і представників контролюючих інстанцій. Також були призначені і проведені понад 40 судових експертиз, серед яких – медичні, електро-, вибухо - і пожежотехнічні, безпеки життєдіяльності тощо", - повідомили в Нацполіції.

Як зазначається, після проведення інженерно-екологічної експертизи встановлено розмір збитків, заподіяних навколишньому середовищу в результаті пожежі на нафтобазі. "Ці збитки в результаті наднормативних викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря і забруднення земельної ділянки становлять понад 56 млн грн", - сказано в повідомленні.

За результатами розслідування повідомлено про підозру директору підприємства, яке є власником нафтобази, і трьом службовим особам інших підприємств-орендарів, працівники яких постраждали від вибуху.

"Зараз підозрювані ознайомлюються з матеріалами провадження. Після завершення ознайомлення обвинувальний акт щодо зазначених осіб буде направлено до суду. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років", - поінформували в поліції.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району Київської області сталася увечері 8 червня 2015 року. У результаті НП загинули 6 осіб, 15 постраждали. Резервуари з нафтопродуктами горіли майже три доби. 13 червня пожежа відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива і подальшого загоряння розташованого поблизу резервуара. 16 червня горіння палива припинилося. Станом на вечір 22 червня перекачування нафтопродуктів з пошкоджених резервуарів на нафтобазі "БРСМ-Нафта" до вцілілих ємностей завершилося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА