12:07 25.05.2016

Сьогодні Порошенко помилує російських спецназівців, і їх обміняють на Савченко, допускає адвокат Соколовська

2 хв читати

У середу президент України Петро Порошенко прийме рішення про помилування бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова, і висока ймовірність того, що до кінця дня відбудеться їх обмін на засудженого в РФ українського військовослужбовця і нардепа Надію Савченко, повідомила з посиланням на власні джерела адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська.

"За наявною у мене неофіційною інформацією, сьогодні буде помилування та обмін", - сказала О.Соколовська в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Раніше в середу адвокат О.Александрова Валентин Рибін повідомив агентству, що П.Порошенку було подано клопотання про помилування російських спецназівців.

Водночас інформовані джерела повідомили "Інтерфаксу", що літак президента України найближчими годинами приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його очікує Н.Савченко. "Найближчим часом президентський борт із росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить із Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлено українку Надію Савченко", - сказав співрозмовник агентства й зазначив, що там же, в аеропорту буде здійснено обмін.

Як розповіло інше джерело "Інтерфаксу", передачу Н.Савченко українській стороні буде здійснено на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання. "У Ростові-на-Дону вже перебувають представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там же передасть двох росіян, затриманих в Україні", - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас джерело, обізнане з ходом переговорів щодо обміну Н.Савченко на російських спецназівців, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що українка може прибути до Києва в середу в другій половині дня. Водночас агентство наразі не має офіційного підтвердження цієї інформації.

Адвокат Н.Савченко Микола Полозов сказав "Інтерфаксу", що захисту засудженої в РФ українки не повідомлено про те, що в найближчі години може відбутися її обмін на російських громадян. "Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марку Фейгіну також. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представників держави", - сказав він.

Окрім цього, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив "Інтерфаксу", що в Кремлі не мають інформації щодо прильоту до Ростова-на-Дону літака українського президента для обміну Н.Савченко на двох росіян, засуджених в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА