16:46 25.05.2016

Порошенко: Ми повернемо і Крим, і Донбас, як повернули Савченко

1 хв читати
Порошенко: Ми повернемо і Крим, і Донбас, як повернули Савченко

Крим і Донбас повернуться під український суверенітет так само, як в Україну повернулася народний депутат України Надія Савченко, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Ми повернемо Крим і Донбас під український суверенітет так само, як повернули Надію", - сказав П.Порошенко в контексті своєї заяви з приводу повернення Н.Савченко в Україну в середу в Києві.

"Хотів би подякувати за активну участь і підтримку всій проукраїнській коаліції в світі, лідерам держав: канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президенту Франції Франсуа Олланду, президенту США Бараку Обамі, лідерам держав-членів Європейського Союзу, які спільним рішенням обрали позицію щодо застосування санкцій до РФ, - усім: Польщі, Литві, Британії, Іспанії, Італії - всім без винятку. Лідерам далекої Австралії, далекої Японії, які чітко заявляли й говорили про жорсткі вимоги, що Надія Савченко повинна повернутися додому ", - сказав П.Порошенко.

Крім того, глава держави наголосив, що в Україні очікують повернення на Батьківщину інших українців, які перебувають в заручниках як у РФ, так і на окупованих територіях.

"Дуже приємно, що зараз Надія долучиться до цієї боротьби. Хочу зазначити, що ці кроки були б неможливі без Мінських угод, де чітко вказано зобов'язання Росії звільнити всіх заручників, які є важливою частиною рішення РБ ООН і на підставі яких застосовуються санкції проти РФ", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА