20:11 25.05.2016

Профільна комісія Київради пропонує зробити українську мовою рекламної продукції та сфери обслуговування в столиці

2 хв читати
Профільна комісія Київради пропонує зробити українську мовою рекламної продукції та сфери обслуговування в столиці

Київ. 25 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державна фіскальна служба (ДФС) України наразі оформлює дозвільні документи на експорт брухту чорних металів, зокрема через Миколаївську митницю, незважаючи на тимчасову заборону експорту металобрухту з України з боку Окружного адміністративного суду Києва в рамках забезпечення позову компанії "Метінвест ресурс" до Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) про незаконність ухвалених документів щодо брухту.

Згідно з копіями документів, що є в агентства "Інтерфакс-Україна", електронні митні декларації видані Миколаївській митниці ТОВ "Северстальком" (Київ) і ТОВ "" Техно-Агросервіс" (Запоріжжя) на експорт брухту чорних металів.

При цьому одержувачем обох партій металобрухту вказано компанію Icdas Celik Enerji Tersane ve Ulasi m San. A.S. (Туреччина).

Дата дозвільної позначки Миколаївської митниці на експорт товару - 24 травня поточного року.

На запит агентства в ДФС із проханням пояснити причини видачі дозвільних митних документів на експорт металобрухту відповідь на момент виходу матеріалу не надходила.

Як повідомлялося раніше, "Метінвест-Ресурс" подав позов до МЕРТ, третя особа - Державна фіскальна служба (ДФС) України. Раніше "Металургпром" подав позов до МЕРТ про визнання наказу МЕРТ №337 від 1 березня 2016 року про затвердження балансу брухту на 2016 рік незаконним, недійсним і таким, що підлягає скасуванню.

Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію наказу МЕРТ у рамках забезпечення цих позовів. Крім того, відділ примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту відкрив виконавче провадження щодо відповідної виконавчої ухвали Окружного адміністративного суду Києва в рамках забезпечення позову компанії "Метінвест-Ресурс" до МЕРТ про припинення дії наказів і видачу дозволів на експорт металобрухту.

При цьому ухвалою суду призупиняється дія наказів МЕРТ №446 і №519 про реєстрацію, оформлення та видачу карток реєстрації-обліку зовнішньоекономічних угод відповідно від 16 і 28 березня 2016 року. Також МЕРТ заборонено реєструвати і оформляти картки на експорт на підставі цих наказів. Крім того, ДФС та її територіальним органам заборонено проводити митне оформлення експортованого металобрухту, на який оформлені картки реєстрації, видані МЕРТ з 16 березня 2016 року.

Метпідприємства України відчувають брак металобрухту. Зокрема, новий завод "Інтерпайп Сталь" через відсутність брухту в 2015 році загалом простоював 63 діб.

Дефіцит металобрухту для внутрішнього споживання в 2015 році становив 855 тис. тонн, або 22% від потреби (3,92 млн т) - за даними об'єднання "Металургпром". Основною причиною дефіциту брухту в 2015 році став експорт. Згідно з даними ДФС, минулого року він становив 1,213 млн тонн, що є найбільшим показником за останні 10 років.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА