20:00 26.05.2016

Карпюк і Клих є політв'язнями і мають бути звільнені за Мінськими домовленостями - Порошенко

2 хв читати
Карпюк і Клих є політв'язнями і мають бути звільнені за Мінськими домовленостями - Порошенко

Президент України Петро Порошенко назвав неоригінальним псевдовироком вердикт Верховного суду Чечні стосовно українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, і наголосив, що згідно з Мінськими домовленостями вони мають бути звільнені.

"Вони просто штампують ці псевдовироки, і навіть терміни ув'язнення не змінюються", - сказав П.Порошенко під час зустрічі в четвер з адвокатами Марком Фейгіним та Миколою Полозовым, які захищали Надію Савченко в російському суді, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Президент наголосив, що продовжить боротися за звільнення засуджених українців і повернення на батьківщину, як боровся і за звільнення Н.Савченко. "І за них ми боротимемося. Докладемо максимум зусиль для того, щоб вони повернулися в Україну", - наголосив П.Порошенко і додав, що Україна вважає М.Карпюка та С.Клиха політичними в'язнями, а за Мінськими угодами всі ув'язнені мають бути звільнені.

Глава держави звернув увагу на відсутність на зустрічі ще одного адвоката, Іллі Новікова, зазначивши, що зараз він у Чечні, де і відбувався процес над М.Карпюком і С.Клихом. П.Порошенко також наголосив, що адвокати можуть розраховувати на його повну підтримку в питаннях звільнення незаконно ув’язнених у російських тюрмах українських громадян.

Адвокат Марк Фейгін, у свою чергу, зазначив, що працювати над звільненням Н.Савченко було дійсно важко, але він радий позитивному результату і сподівається що її звільнення - перше, але не останнє. "Ми сподіваємось, що це стане способом вирішення подібних проблем. Здавалося б, якщо це вийшло один раз, то це вийде і з десятком інших політичних в’язнів. Ми розраховуємо, що нам вдасться досягти успіху і в інших справах", – зазначив адвокат.

"Для нас, як для росіян, це велика ганьба, що у XXI столітті є політв'язні. Це ганьба, яка не змивається, що в країні, яка стільки всього пережила, є політв’язні", - додав захисник.

М.Полозов звернув увагу на питання кримських татар і погіршення їх становища на окупованому півострові. "Ми бачимо, що зараз ускладнюється ситуація в Криму. Здебільшого це стосується кримських татар. Вони є громадянами України і ми бачимо, що Росія, фактично за етнічною ознакою, обирає нових жертв, нових в’язнів. Там не тільки кримінальні справи відбуваються, але й пропадають люди", - зазначив він.

П.Порошенко наголосив, що питання кримськотатарського народу нині одне з пріоритетних і в його роботі, як президента, і в роботі багатьох політиків, дипломатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА