10:38 27.05.2016

Генпрокурор Луценко заявив про законність обшуків в Одесі та виключив політичну складову

2 хв читати
Генпрокурор Луценко заявив про законність обшуків в Одесі та виключив політичну складову

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі дії в Одесі здійснювалися на законних підставах, а політична складова виключена.

"Генеральний прокурор повідомив, що ці слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності ряду благодійних фондів, зокрема фонду "На благо Одеси", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури на офіційній сторінці у Facebook, розміщеному в четвер увечері за результатами заслуховування генпрокурором Ю.Луценком доповіді керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону під час їх проведення та попередніх результатів обшуків у рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузія в Україна у 2012-2013 роках.

Згідно з інформацією Генпрокуратури, фонд "На благо Одеси" потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 млн грн.

У повідомленні зазначено, що ця справа перебуває у провадженні СБУ, а Генеральна прокуратура здійснює нагляд за дотриманням законності під час проведення слідчих дій.

"Також генпрокурор зазначив, що при проведенні слідчих дій з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося. Обшуки проводилися на законних підставах", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, під час обшуків було вилучено інформацію, яка буде використана слідчими СБУ і ГПУ у рамках вищезгаданої справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадових осіб нині.

"До самого голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі запитань у слідчих не було. Вищезгадані слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової", - йдеться в повідомленні.

Генпрокурор Ю.Луценко також зазначив, що діяльність низки благодійних фондів на території України буде перевірено найближчим часом.

Як повідомлялося, в четвер, 26 травня, працівники СБУ та Генпрокуратури розпочали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Обшуки відбувалися у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом незаконних операцій із відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках, про що повідомила Генеральна прокуратура.

Голова ОДА М.Саакашвілі заявив, що Ю.Луценко не знав про обшук, який відбувався в будівлі Одеської обласної державної адміністрації доти, доки він йому не подзвонив.

При цьому глава Одеської області неодноразово наголошував, що такими діями його не залякати і "не змусити звернути з шляху з очищення органів державної влади від корупціонерів". "Ми готові і до погроз, і до обшуків", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА