11:28 27.05.2016

Адвокат Новіков має намір подати апеляцію, а також скаргу до ЄСПЛ на вирок Карпюку і Клиху

2 хв читати
Адвокат Новіков має намір подати апеляцію, а також скаргу до ЄСПЛ на вирок Карпюку і Клиху

Захист українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха, засуджених до 22,5 і 20 років позбавлення волі у справі про участь у бойових діях проти федеральної влади в першу чеченську кампанію у складі націоналістичної організації УНА-УНСО (заборонена в РФ - ІФ), має намір оскаржити вирок, повідомив адвокат Ілля Новіков.

"Доти, доки я не отримаю гарантій, що інтереси мого клієнта будуть захищені іншим чином, як це було з Надією Савченко, я маю намір робити всі необхідні кроки для його захисту. Першим таким кроком буде подання апеляції, а потім скарга до Європейського суду", - повідомив І.Новіков "Інтерфаксу" в четвер.

Адвокат стверджує, що у випадку з українською військовою Н.Савченко, яка напередодні повернулася на батьківщину в результаті обміну на двох росіян, спочатку були надані гарантії її передачі російською стороною, тому захист не оскаржив її вирок, і він набув чинності вже через десять днів. "У цьому ж випадку Україна вже заявила свою позицію, але необхідно дочекатися, що скаже Москва, поки що ніяких гарантій немає", - сказав адвокат.

За його словами, захист сприйняв вирок спокійно, але з деяким здивуванням щодо того, що суддя не лише не визнав можливим зменшити М.Карпюку покарання порівняно з тим, що просило обвинувачення, а навіть збільшив його. "Пішов один із пунктів обвинувачення з огляду на термін давності, але суд, навпаки, навіть підвищив покарання: обвинувачення просило п'ять років у в'язниці, а суддя дав десять років у в'язниці із 22 з половиною", - сказав І.Новіков журналістам.

"Ми максимально сприятимемо українській владі, щоб вона просувала свою лінію. Президент Порошенко вже заявив про те, що він не залишить цієї справи без уваги та надаватиме максимальну підтримку", - додав він.

Як повідомлялося, в четвер Верховний суд Чечні засудив М.Карпюка і С.Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, перші десять років М.Карпюк проведе у в'язниці, а С.Клих - перші дев’ять років, потім обидва - в колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА