16:53 27.05.2016

Генпрокуратура завершила розслідування за підозрою екс-директора "Аграрного фонду" у привласненні 363 млн грн держкоштів

2 хв читати
Генпрокуратура завершила розслідування за підозрою екс-директора "Аграрного фонду" у привласненні 363 млн грн держкоштів

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у виробництві за підозрою колишнього директора Аграрного фонду України" в привласненні державних коштів на суму понад 363 млн грн.

Як повідомило в п'ятницю управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України, прокурорами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань та слідчими управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього директора Аграрного фонду України" і колишніх директорів приватних товариств у привласненні коштів державного бюджету України в розмірі понад 363 млн грн, у 2010 році виділені "Аграрному фонду для закупівлі цукру-піску, а також у підробці документів.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

"Сторонам було надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими обвинувальний акт щодо зазначених осіб буде передано до суду для розгляду по суті", - зазначено в повідомленні Генпрокуратури.

Як повідомлялося, наприкінці 2015 року зі складів в Черкаській області було розкрадено 30 тис. тонн цукру-піску, що належить ГСБУ "Аграрний фонд". Збитки, завдані державі, оцінюється в 350 млн грн.

Раніше директор ГСБУ "Аграрний фонд" О. Липовий заявив про можливу причетність прокуратури Київської області до розкрадання 35 тис. тонн цукру компанії, що зберігається на складах у Луцьку. "У нас є всі підстави так вважати, оскільки лист до Кабінету Міністрів із проханням відсторонити від посад нинішнє керівництво ГСБУ "Аграрний фонд" надійшло від прокуратури Київської області за підписом прокурора Курка О. М.", - сказав О. Липовий.

18 травня 2016 року директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник повідомив про затримання заступника прокурора Київської області у справі за фактом розподілу 30 тис. тонн цукру "Аграрного фонду" на 300 млн грн.

У ЗМІ з'явилася інформація, що у зв'язку з цією справою міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий усунув в. о. керівника ГСБ "Аграрний фонд" О. Липового. Однак у НАБУ роз'яснили, що О. Липовий допоміг викрити злочинну схему розкрадання цукру. Після цього, як повідомлялося, О. Липовог було відновлено на посаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА