15:11 29.05.2016

Інтерпол оголосив у розшук передбачуваного замовника вбивства Нємцова

3 хв читати
Інтерпол оголосив у розшук передбачуваного замовника вбивства Нємцова

Досьє на Руслана Мухудинова - уродженця Чечні, обвинуваченого в організації вбивства російського політика Бориса Нємцова, розміщено у відкритій базі даних Інтерполу.

Сайт міжнародної поліцейської організації опублікував картку Р.Мухудинова з "червоним куточком", що означає вимогу його негайного арешту в разі виявлення місцезнаходження.

Згідно з версією російського слідства, 29-річний Р.Мухудинов, заочно заарештований наприкінці минулого року, є організатором і замовником вбивства Б.Нємцова, вчиненого в лютому 2015 року.

Потерпілі у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова схвалюють розміщення на офіційному сайті Інтерполу інформації про розшук передбачуваного замовника злочину, але вважають, що шукати його треба в Росії.

"Це абсолютно правильне рішення. У мене давно була інформація, що документи на нього пішли в Ліон. Тепер вони дозріли, і це само по собі добре",- заявив "Інтерфаксу" у неділю адвокат Вадим Прохоров, який представляє інтереси дочки політика Жанни Нємцової.

Між тим, за словами В.Прохорова, шукати Р.Мухудинова треба в межах РФ.

"Він майже напевно перебуває на території Чечні...",- сказав адвокат.

Він вважає, що "не зійшовся світ клином на Мухудинові". "Шкода, що у базі даних Інтерполу немає фото ще й Руслана Геремеєва, який, мабуть, надавав йому інструкції і чиїм водієм він був",- додав В.Прохоров.

"Тому поки що, навіть у разі затримання Мухудинова, влада явно не зможе похвалитися розкриттям вбивства, оскільки його не розкрито",- сказав В.Прохоров.

Б.Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконний оборот зброї).

Нині розслідування справи щодо передбачуваних виконавців завершено, а справу щодо організаторів і замовників виділено в окреме провадження.

У цій справі затримано Заура Дадаєва, Хамзата Бахаєва, Темірлана Ескерханова, Анзора Губашева і Шадіда Губашева. Два тижні тому суд продовжив їм термін утримання під вартою до 28 серпня.

На різних етапах слідства фігуранти давали свідчення: З.Дадаєв - одразу після затримання, А.Губашев - на ранньому етапі слідства, Ш.Губашев у другій половині 2015 року давав свідчення, оскільки хотів домогтися звільнення брата. Згодом вони заявили, що на них чинили тиск. Наразі всі фігуранти активно заявляють про свою непричетність до вбивства політика.

За версією слідства, організатором та замовником злочину є уродженець Чечні Р.Мухудинов, заочно заарештований наприкінці минулого року.

Представники родини Б.Нємцова неодноразово заявляли, що не вважають Р.Мухудинова замовником вбивства. Адвокат В.Прохоров просив допитати у справі главу Чечні Рамзана Кадирова та інших високопоставлених чиновників з цієї республіки, але отримав відмову.

У ЗМІ у зв'язку з цією кримінальною справою неодноразово з'являлося прізвище військовослужбовця батальйону "Север" Руслана Геремеєва, однак він досі перебуває в статусі свідка. За даними адвоката В.Прохорова, слідчі організували оперативний розшук для його допиту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА