15:19 30.05.2016

Офіс BRDO прогнозує підйом України в рейтингу Doing Business у 2016 р.

2 хв читати
Офіс BRDO прогнозує підйом України в рейтингу Doing Business у 2016 р.

Україна, в 2015 році піднялася з 87-го на 83-є місце в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business Світового банку, у 2016 році може пройти вперед ще на 10-12 позицій, прогнозує Офіс ефективного регулювання BRDO (Better Regulation Office Delivery).

"Консервативний прогноз нашого офісу, який постійно весь цей час супроводжував процедуру введення найкращих регуляторних практик разом із Кабінетом Міністрів та Міністерством економічного розвитку, – це десять-тринадцять пунктів", - сказав глава BRDO Олексій Гончарук на прес-конференції в Києві в понеділок.

За його словами, серед основних драйверів зростання – поліпшення захисту дрібних акціонерів і прогрес у ситуації з єдиним соціальним внеском.

Водночас глава офісу BRDO зазначив, що Айварас Абромавичус, який очолював раніше Мінекономрозвитку розраховував за рік ввести Україну в групу 50 найкращих. Серед причин відставання від планів О.Гончарук, зокрема, назвав зволікання з ухваленням необхідних законопроектів у парламенті.

Він уточнив, що у щорічному рейтингу Doing Business оцінюються реформи за період, який завершується в травні, після чого протягом 3-4 місяців експерти Групи Світового банку, що складає рейтинг, і їх представники аналізуватимуть досягнуті результати за рік. За словами глави офісу BRDO, на цьому етапі в України є можливість просунути країну в цьому рейтингу ще на пару позицій.

Офіс ефективного регулювання BRDO створено за ініціативою Мінекономрозвитку і західних партнерів уряду Канади та Світового банку, він є незалежною недержавною структурою, що фінансується міжнародними донорами.

Як повідомлялося, Україна в 2013 році поліпшила свою позицію в рейтингу Doing Business на 16 позицій, через рік – на 13, а минулого року – на чотири позиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА