18:24 30.05.2016

За два роки російської агресії вбито 10 тис. українців і 20 тис. дістали поранень

2 хв читати
За два роки російської агресії вбито 10 тис. українців і 20 тис. дістали поранень

Протягом останніх двох років російсько-терористичними угрупованнями вбито 10 тис. українців, понад 20 тис. дістали поранень, та близько 1,8 млн людей були змушені полишити свої будинки, заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Михайло Коваль.

Як повідомляла прес-служба РНБО, М. Коваль, виступаючи на 7-му засіданні міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сенату Польщі, наголосив, що всупереч Мінським домовленостями, російські військові розміщують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і, застосовуючи заборонену Мінськими домовленостями важку зброю, продовжують обстрілювати позиції українських Збройних сил України.

Він також додав, що постійно фіксуються факти невиконання російськими окупаційними військами Мінських домовленостей, зокрема, що стосується відведення важкого озброєння.

"З початку 2016 року підтверджено 699 випадків присутності танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, РСЗВ і мінометів поблизу лінії розмежування. Особливу загрозу становить повернення до лінії розмежування реактивних систем залпового вогню", - наголосив М. Коваль.

Крім того, перший заступник секретаря РНБО зазначив, що російські війська готуються до відновлення активних наступальних дій для виходу на адміністративні межі Донецької і Луганської областей, а також пробиття сухопутного коридору до Криму. Він додав, що "введені міжнародні санкції проти Російської Федерації залишаються дієвими, але є не достатніми, щоб змусити її відмовитися від агресивних планів щодо України".

Водночас М. Коваль наголосив, що завдання із повернення України на Донбас і деокупації Криму вирішується насамперед політико-дипломатичних і міжнародно-правовим шляхом, розуміючи, що "головна для нас цінність - це збереження людських життів" воїнів і мирних жителів.

"Зі свого боку українська сторона робить все можливе для забезпечення реалізації Мінського мирного процесу. Ми припинили активні бойові дії та забезпечили відведення військової техніки, відповідно до досягнутих домовленостей", - заявив він.

Перший заступник секретаря РНБО України, закликав присутніх зробити все можливе для відновлення поваги міжнародного права і залучення до відповідальності тих, хто розпалює міжнародні конфлікти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА