18:40 30.05.2016

Луценко оприлюднив свої кадрові рішення в Генпрокуратурі: звільнив і призначив заступників, змінив голів департаментів

3 хв читати
Луценко оприлюднив свої кадрові рішення в Генпрокуратурі: звільнив і призначив заступників, змінив голів департаментів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про звільнення та призначення у відомстві, зокрема про призначення своїх заступників і про сфери діяльності, якими вони займатимуться на цих посадах.

Під час прес-конференції у понеділок у Києві Ю. Луценко повідомив, що попросив написати заяви на звільнення першого заступника генерального прокурора України Юрія Севрука і заступників генпрокурорів Романа Говду та Олега Заліска.

Водночас, він поінформував, що нардеп від "Народного фронту" Дмитро Сторожук призначений першим заступником генпрокурора.

За словами генпрокурора України, Д. Сторожук здійснюватиме нагляд у кримінальних провадженнях за додержанням законів органами Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Державної митної служби та Національної поліції.

Крім того, заступником генерального прокурора України, до компетенції якого увійде міжнародне співробітництво та представництво інтересів держави в судах призначено Євгена Єніна.

"Заступником генпрокурора, до компетенції якого входитимуть, передусім, питання міжнародного правового співробітництва, що перебувають на найгіршому рівні усього господарства Генпрокуратури... під загрозою перебуває не лише санкційний список, не лише питання екстрадиції, але і багато інших міжнародно-правових питань, що становлять базу для багатьох резонансних кримінальних проваджень, призначено Євгена Єніна", - сказав генпрокурор.

За його словами, окрім міжнародно-правової діяльності Є. Єнін займатиметься координацією роботи підтримання державного обвинувачення та представництвом інтересів держави у судах. Ще одним важливим напрямом його роботи буде співпраця з уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

Заступником генпрокурора щодо реформування Генеральної прокуратури України призначено адвоката Валентину Теличенко. "Її завдання – це проведення нових конкурсів до місцевої прокуратури... Туди мають прийти люди з юридичною освітою, які не з системи. Її (В. Теличенко – ІФ) завдання - також реформа Академії прокуратури за західними стандартами для перенавчання співробітників прокуратури... Також її завдання – введення західних стандартів статистики, що встановлюються саме органами прокуратури", - наголосив Ю. Луценко.

За його словами, завданням В. Теличенко також буде оновлення українського законодавства разом із представниками інших правоохоронних органів.

Крім того, Петро Шкутяк очолив робочу групу управління внутрішньої безпеки Генпрокуратури України, що займатиметься, зокрема, перевіркою порядності прокурорів.

Водночас, Ю. Луценко заявив, що блок, що займається слідством, не змінить свого керівництва протягом 100 днів. За його словами, в блоці слідства перебуватимуть три департаменти. При цьому Головне слідче управління (на правах департаменту) очолить Юрій Грищенко, департамент спецрозслідувань - начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк (у нього завдання - завершити справу щодо Майдану, а також завершити розслідування стосовно чиновників часів екс-президента Віктора Януковича, передати справи до суду за процедурою заочного засудження). Департамент з розслідування у сфері економіки очолив Володимир Гуцуляк.

Генпрокурор дав керівникам цих департаментів 100 днів, під час яких вони продемонструють бажання і можливість розслідувати провадження, що належать до сфери їхньої компетенції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА