10:40 01.06.2016

Держкомтелерадіо намітило кроки щодо відновлення українського мовлення на кордоні з Кримом

2 хв читати
Держкомтелерадіо намітило кроки щодо відновлення українського мовлення на кордоні з Кримом

Радіотелевізійні передавачі з анексованої території Криму безперебійно транслюють російські теле- і радіоканали на п'ять районів Херсонської області, у зв'язку з чим колегія Держкомтелерадіо на засіданні у вівторок затвердила план відновлення та посилення національного мовлення на цих територіях.

"Є нагальна необхідність у встановленні на найбільш підготовленій радіотелевізійній станції ВРС-Чаплинка отриманого з Польщі телевізійного передавача потужністю 5 кВт, щоб забезпечити трансляцію українських телепередач в аналоговому форматі на територію прикордонних до тимчасово окупованого Криму районів", - зазначила директор департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації Ольга Савенко.

Окрім того, колегія також звернеться до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства інформаційної політики і концерну РРТ для сприяння встановлення радіовежі в селі Чонгар Генічеського району й отримання необхідної ліцензії на радіомовлення.

За словами О.Савенко, серед інших невідкладних проблем - посилення сигналу телепрограм "UA:Перший", який транслюється концерном РРТ із Херсона та Василівки з удвічі меншою потужністю від нормативних 5 кВт, що скорочує зону покриття з 70-80 км до 45-50 км.

"Також потребує вирішення питання вдосконалення телерадіоінформаційного простору Херсонської області й усього південно-східного регіону України, Криму та сусідніх країн, зокрема, шляхом нейтралізації негативного впливу радіопрограми "Вести ФМ" держави-агресора РФ, що транслюється радіопередавачем на середніх хвилях із території Придністров'я (Молдова)", - йдеться в рішенні колегії Держкомтелерадіо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА