17:33 02.06.2016

НАБУ просить Москаля надати факти на підтвердження його заяв про передачу влади від Ющенка до Януковича

2 хв читати
НАБУ просить Москаля надати факти на підтвердження його заяв про передачу влади від Ющенка до Януковича

Національне антикорупційне бюро України готове взяти в роботу заяву голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щодо можливого незаконного збагачення вищих посадових осіб держави у зв'язку з "передачею влади" Віктору Януковичу", але за умови надання конкретних фактів, які можуть перевірити детективи НАБУ.

"Станом на 2 червня Г.Москаль не звертався до НАБУ із заявою про вчинення зазначеного корупційного правопорушення та жодних матеріалів не передавав. У своїй публічній заяві, оприлюдненій на персональному сайті 31 травня, він не вказав на конкретні факти або обставини, за яких могло статися вказане ним кримінальне правопорушення", - йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ в четвер.

Відтак бюро закликає Г.Москаля й усіх, хто володіє інформацією по суті його заяви, повідомити ці відомості НАБУ. "В іншому разі бюро не матиме підстав для початку досудового розслідування фактів, озвучених губернатором Закарпатської області", - наголошує прес-служба.

Як повідомлялося, 31 травня Г. Москаль закликав НАБУ звернути увагу на діяльність третього президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка, який, за його словами, організував аферу, пов'язану з фондом "Україна 3000", а також згодом передав владу В.Януковичу.

"…я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу", - зазначав Г.Москаль.

Він стверджує, що В.Ющенко передав В.Януковичу владу за корупційною схемою, при цьому отриману за це суму було розділено з головами його адміністрацій Віктором Балогою та Вірою Ульянченко і вона становить майже половину оприлюдненого напередодні обсягу "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. "Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко? Це ж усім добре відомо!", - заявляє Г.Москаль.

За словами голови Закарпатської обладміністрації, "це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення", і за часів президентства Віктора Януковича (2010-2014 рр.) він особисто направляв відповідні матеріали до Генеральної прокуратури України, проте за них так нікого і не притягнуто до відповідальності. "Чому "Лікарнею майбутнього" не займається НАБУ? Адже це його пряма компетенція - зловживання владою найвищими посадовими особами. Масштабній афері з дитячою лікарнею давно слід дати юридичну оцінку", - наголосив Г.Москаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА