19:10 09.06.2016

Холодницький повернув до Генпрокуратури справу колишнього першого заступника генпрокурора Кузьміна та екс-слідчого Войченка

1 хв читати
Холодницький повернув до Генпрокуратури справу колишнього першого заступника генпрокурора Кузьміна та екс-слідчого Войченка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України повернула в Генеральну прокуратуру України справу колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна і екс-слідчого Сергія Войченка, заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Вивчивши матеріали справи, ми встановили, що тих злочинів, які можуть належати до підслідності НАБУ (Національного антикорупційного бюро України - ІФ), в зазначених матеріалах немає. І моєю постановою від 2 червня 2016 року обидва кримінальних провадження були повернуті до Головного слідчого управління для продовження досудового розслідування ", - сказала М.Холодницький в ефірі телеканалу "112.Україна".

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив, що це не буде стосуватися судді Сергія Вовка, оскільки генпрокурор є зацікавленою особою і Генпрокуратура не має права розслідувати цю справу. Це саме стосується і справи Сергія Войченка, прокурора, який виступав на процесі Ю.Луценка, і Ріната Кузьміна, колишнього заступника генпрокурора, які виписували незаконні постанови про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для нього. "Ці справи в разі знаходження матеріалів я автоматично передам до Національного антикорупційного бюро, і там вони будуть реалізовуватися", - пояснив Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА