15:38 24.06.2016

Європейське керівництво Uber відвідає Київ з презентацією 30 червня

2 хв читати
Європейське керівництво Uber відвідає Київ з презентацією 30 червня

Керівництво європейського підрозділу сервісу таксі Uber відвідає Київ 30 червня.

Така інформація міститься в анонсі відвідування керівництвом компанії столиці України і презентації, під час якої, ймовірно, буде оприлюднена інформація про роботу Uber в Україні.

Міністерство інфраструктури в грудні 2015 року анонсувало сервіс Uber в Україні, а раніше, в липні того ж року, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керівника (general manager) в Києві. Згадувалося, що Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско і присутня більш ніж в 300 містах світу. Пізніше ЗМІ повідомили, що главою українського представництва призначений Аркадій Вершебенюк.

Уже в лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin - авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber, почала збирати базу водіїв в Україні для їх подальшого підключення до сервісу.

На сайті Uberlin були доступні для оформлення заявки від водіїв п'яти українських міст - Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпро. Для водіїв пропонується три орієнтовних тарифних плани: "Щотижневий" (за виконання 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+ податок 5%, виплати один раз на тиждень), "Щоденний безготівковий" (комісія 10% + податок 5%, виплати - щодня на картку), "Фіксований" (комісія 500 грн/тиждень).

До водія було висунуто такі вимоги: він повинен бути громадянином України віком від 21 років, мати особистий або орендований автомобіль не старше 2008 року (обов'язкова наявність страхового поліса автомобіля). Мінімальний стаж водіння - від трьох років. Для реєстрації водієві необхідно буде надати пакет документів: водійське посвідчення, паспорт, діючий страховий поліс, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині і зовні.

Тим часом, за словами голови громадської організації "Всеукраїнська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка, українські таксисти не проти Uber, а виступають за нормальний розвиток нових технологій і рівні права на ринку.

Uber же в свою чергу заявив, що він буде працювати відповідно до місцевого законодавства, тільки з індивідуальними підприємцями і юридичними особами, які матимуть всі необхідні документи для здійснення своєї діяльності, в тому числі ліцензію.

У компанії також додали, що після запуску Uber Київ стане одним з понад 400 міст, де жителі зможуть скористатися надійним, доступним і безпечним сервісом для переміщення з точки "А" в точку "Б", який буде доступний одним натисканням клавіші на смартфоні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА