16:44 24.06.2016

Фонд гарантування почав виплати вкладникам неплатоспроможного Фідобанку

2 хв читати
Фонд гарантування почав виплати вкладникам неплатоспроможного Фідобанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 24 червня почав виплати вкладникам неплатоспроможного Фідобанку (Київ) за договорами з терміном дії до 20 травня 2016 року включно, повідомляється на веб-сайті Фонду.

Згідно з повідомленням, виплати пройдуть через установи банків-агентів ПУМБу, Укргазбанку, Кредобанку, ОТП Банку, банку "Південний", Альфа-Банку.

Як повідомлялося, ФГВФО оцінює загальну суму відшкодування 90 тис. клієнтам-фізичним особам Фідобанку в рамках системи гарантування вкладів в 1,82 млрд грн.

За оцінкою Фонду, кошти 97,7% вкладників будуть повністю відшкодовані.

"У перші дні роботи тимчасової адміністрації одним із пріоритетів є формування реєстру вкладників для того, щоб вчасно почати виплати", - наголошується в повідомленні.

Інформація про обсяг гарантованої суми сформована на підставі звітності, яку банк надав до Фонду гарантування станом 11 травня 2016: вона ще буде уточнюватися.

Раніше повідомлялося, що тимчасова адміністрація була введена в цей неплатоспроможний банк на один місяць з 20 травня по 19 червня 2016 року.

У січні 2016 року власник і голова правління Фідобанк Олександр Адарич збільшив регулятивний капітал банку на 90 млн грн на умовах субординованого боргу, при цьому О.Адарич виступив як інвестор-фізична особа

У березні поточного року О.Адарич, який є також акціонером Євробанку (Київ), заявив про намір консолідувати свої банківські активи, об'єднавши обидва банки, а також залучити іноземного інвестора.

Фідобанк (раніше - СЕБ Банк, банк "Ажіо") створений в 1991 році, Євробанк - в 2005 році.

Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Фідобанк посідав 22-ге місце (7,616 млрд грн), Євробанк (1,634 млрд грн) - 57-ме місце серед 123 банків, що діяли в країні банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА