18:34 24.06.2016

Затримано екс-"беркутівця", підозрюваного у заподіюванні тілесних ушкоджень двом "майданівцям" на стадіоні "Динамо" в січні 2014 р.

2 хв читати
Затримано екс-"беркутівця", підозрюваного у заподіюванні тілесних ушкоджень двом "майданівцям" на стадіоні "Динамо" в січні 2014 р.

Слідчі Генеральної прокуратури України затримали колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, який підозрюється в заподіянні тілесних ушкоджень двом активістам Майдану на київському стадіоні "Динамо" 21 січня 2014 року, повідомила прес-секретар генпрокурора Україна Лариса Сарган.

"23.06.2016 р слідчі Генеральної прокуратури України затримали колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області (нині – чинний співробітник територіального підрозділу поліції), який підозрюється в завданні 21 січня 2014 роки середньої тяжкості тілесних ушкоджень двом учасникам акцій протесту на даху колонади стадіону "Динамо" на перехресті вул. Грушевського і Паркової дороги в Києві ", - написала вона на сторінці в "Фейсбуці" в п'ятницю.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко написав у Фейсбуці про затримання екс-"беркутівців": "Затримали ще 5 беркутівців, яких підозрюють в побитті і вбивствах людей на Майдані 18 лютого".

Він також наводить дані: "19 осіб вже постали перед судом, щодо 13 закінчується досудове слідство, 36 - в розшуку".

Раніше Л.Сарган повідомляла про затримання 23 червня 4 колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються в скоєнні низки тяжких злочинів 18 лютого 2014 року в центрі Києва. Всі четверо нині - співробітники Національної поліції України.

Їх підозрюють "у скоєнні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку і вулиці Грушевського в Києві на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади і службових повноважень, що спричинило настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння внаслідок застосування спеціальних засобів тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також в скоєнні закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб ".

Крім того, одному підозрюваному інкримінується скоєння під час цих подій вбивства однієї людини.

Всім підозрюваним за клопотанням прокурора суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА