19:57 24.06.2016

Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців 5-ої хвилі мобілізації

3 хв читати
Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців 5-ої хвилі мобілізації

Київ. 24 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних у Збройні сили України в рамках 5-ої черги мобілізації в 2015 році.

"Підписав указ про демобілізацію військовослужбовців п'ятої хвилі. А тих, хто бажає і далі захищати Україну, - запросив продовжити службу за контрактом", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук в п'ятницю.

Він повідомив, що підписав цей указ на очах українських військовослужбовців, які несуть службу в н.п. Водяному Донецької області в зоні АТО.

"Водяне. Два кілометри до нового терміналу і 800 метрів до злітної смуги донецького аеропорту. Проінспектував лінію опорних пунктів на передовій і подякував нашим хлопцям за службу", - також повідомив президент.

Пізніше на сайті глави Української держави з'явився відповідний указ №271 / 2016 від 24 червня 2016 року.

Згідно з текстом указу, П.Порошенко ухвалив провести в червні - липні 2016 року звільнення в запас військовослужбовців військової служби, призваних під час другої черги часткової мобілізації відповідно до указу президента України від 14 січня 2015 року № 15 "Про часткову мобілізацію".

Також президент доручив Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування та вжити інших заходів, пов'язаних зі звільненням в запас військовослужбовців.

Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Державній прикордонній службі України, Державній спеціальній службі транспорту П.Порошенко доручив провести звільнення у встановлені терміни військовослужбовців, а також забезпечити їх перевезення до місць проживання та забезпечити їх комплектом польової форми сезонного одягу і харчуванням під час проходження до місць проживання.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

16 червня міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що президент України Петро Порошенко готовий підписати указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час п'ятої хвилі часткову мобілізацію. У зв'язку з цим С.Полторак доручив підготувати відповідні документи, що забезпечують цей процес. "Передбачається, що демобілізація почнеться в червні-липні 2016 року", - зазначили з цього приводу в Міноборони тоді.

П'ята черга часткової мобілізації до лав ЗСУ проводилася в Україні в квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, призваного під час 2-ої хвилі мобілізації, та дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

31 травня 2016р П.Порошенко заявив, що на службу за контрактом до Збройних сил України від початку року вже вступило 30 тис. осіб. За його словами, збільшенню кількості охочих піти на контрактну службу в армію сприяло значне збільшення заробітної плати військових.

Також він заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на сході країни. "Впродовж квітня-березня демобілізувалися майже всі, кого призвали в минулому році під час четвертої хвилі мобілізації", - сказав П.Порошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА