13:28 25.06.2016

Справу Каська передано Нацполіції

2 хв читати
Справу Каська передано Нацполіції

Справою колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська займається Національна поліція, оскільки Національне антикорупційне бюро України відмовилося його розслідувати, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в соцмережі «Фейсбук».

"Справу Каська було передано в НАБУ. На жаль, НАБУ відмовилося його розслідувати. Змушений був передати його в Нацполіцію", - написав Ю.Луценко.

Він також повідомив про закриття кримінальних проваджень щодо Центру протидії корупції під керівництвом Віталія Шабуніна і колишнього першого заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе. "Справи щодо Шабуніна і Сакварелідзе закриті", - написав Ю.Луценко.

У свою чергу В.Касько зазначив на своїй сторінці у «Фейсбук», що процесуальне керівництво у його справі здійснює Генпрокуратура. "А щодо поліції – вибачте, але процесуальне керівництво ГПУ ніхто не скасовував. Слідчий поліції і кроку без прокурорів – людей Севрука не зробить)))", - написав колишній заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, 15 лютого 2016 року В.Касько написав рапорт про звільнення. "Керівництво прокуратури остаточно перетворило її в орган, де панує кругова порука, а будь-які спроби змінити цю ситуацію всередині прокуратури одразу і показово переслідуються", - сказав В.Касько.

16 лютого на той час генпрокурор України Віктор Шокін схвалив рапорт В.Каська про відставку.

У квітні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила В.Каську про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України у зв'язку з нібито махінаціями під час отримання квартир у столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА