15:14 25.06.2016

У Держлісагентстві нарікають на брак фінансів для протипожежних заходів у 5 областях і побоюються масштабних лісових пожеж

2 хв читати
У Держлісагентстві нарікають на брак фінансів для протипожежних заходів у 5 областях і побоюються масштабних лісових пожеж

Т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України (Держлісагентство) Христина Юшкевич заявила про недостатнє фінансування протипожежних заходів у п'яти областях південно-східної частини країни і попередила про ризик великих лісових пожеж внаслдіок погодних умов.

Як повідомляє прес-служба Держлісагентства, про ці проблеми Х.Юшкевич розповіла на засіданні міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у суботу.

"Держлісагентство робить все можливе, щоб тримати ситуацію під контролем. На спільній нараді керівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства було ухвалено рішення про надання максимальної допомоги південним областям, зокрема паливно-мастильними матеріалами, спеціальною технікою, а в разі необхідності додатково надамо людський ресурс", - зазначила вона.

Т.в.о. голови Держлісагентства звернула увагу на те, що погодні умови в цьому році можуть викликати великі пожежі в лісах і страшні екологічні наслідки, тому спільна робота з урядом і керівниками всіх областей, пошук резервів і координація дій дадуть змогу спрацювати на запобігання таким проблемам.

"Незважаючи на те, що 27% українських лісів перебувають у підпорядкуванні інших органів центральної та місцевої влади і у зв'язку з пожежонебезпечним періодом закликаю всіх керівників органів місцевої влади максимально сприяти у боротьбі з пожежами", - наголосив Х.Юшкевич.

За її словами, проблема лісових пожеж стала особливо гострою в останні роки у зв'язку з аномальними погодними умовами. "З початку 2016 року в підвідомчих лісах ліквідовано 210 пожеж на площі 133 га", - зазначила Х.Юшкевич.

Вона також розповіла про завчасну підготовку державних лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА