17:12 25.06.2016

Суд заарештував фігуранта справи щодо розкрадання газу Рябошапку з альтернативою застави в 100 млн грн

2 хв читати
Суд заарештував фігуранта справи щодо розкрадання газу Рябошапку з альтернативою застави в 100 млн грн

Солом'янський районний суд Києва на засіданні в суботу обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у кримінальній справі про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", Олегу Рябошапці – його взято під варту терміном на 60 днів із можливістю внесення застави в сумі 100 млн грн.

Як передає телеканал "112. Україна", захист О.Рябошапки має намір подати апеляцію на це рішення суду.

Крім того, наразі проходить судове засідання стосовно ще одного фігуранта справи про розкрадання газу – суд обирає запобіжний захід Валерію Пісному.

Як повідомлялося, В.Пісний і О.Рябошапка підозрюються у причетності до корупційної схеми з розкрадання газу в результаті спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування" (ст. 191 та ст. 255 КК України), а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом (ст. 209 КК України).

15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів та вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, 10 із 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

18 червня Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів із правом застави в сумі 1 млн грн В.Пісного. Аналогічний термін арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 1,5 млн грн Солом'янський суд обрав О.Рябошапці.

22 червня В.Пісний і О.Рябошапка внесли відповідні застави і були звільнені з Лук'янівського слідчого ізолятора. Однак одразу після звільнення під заставу детективи НАБУ знову затримали підозрюваних. 23 червня їм було повідомлено про підозру за ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА