13:22 28.06.2016

Один український військовий загинув, поранені шестеро в зоні АТО за добу

2 хв читати
Один український військовий загинув, поранені шестеро в зоні АТО за добу

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, шестеро дістало поранень, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець від снайперського обстрілу в авдіївський промзоні. Шестеро військових дістало поранень - п'ять унаслідок ворожих обстрілів й один унаслідок підривання на розтяжці в районі Старогнатівки", - повідомив він на брифінгу в Києві у вівторок.

О.Мотузник поінформував, що на луганському напрямі противник порушив режим тиші шість разів. Із них п’ять провокацій у районі Попасної та Бахмутської траси були неприцільними. Унаслідок шостого обстрілу українських позицій на лівому березі Сіверського Дінця поблизу села Сокільники один український військовослужбовець дістав поранення.

На донецькому напрямі обстановка залишається складною. Основна гаряча точка - авдіївська промзона, де противник активно застосовує міномети, гранатомети і снайперську зброю. Українські військові були вимушені відкривати вогонь.

"Бойовики активізувалися в районі донецького аеропорту. Там по українських укріпленнях за добу ворог випустив понад 40 мін", - розповів О.Мотузяник.

Загалом на цьому напрямі мали місце 19 ворожих обстрілів.

Він зазначив, що активність противника значно зросла на маріупольському напрямі - там мали місце 46 обстрілів українських позицій, майже втричі більше, ніж попередньої доби. Із них майже половина - з важкого озброєння.

Найбільш гарячою обстановка була в районі Широкиного. "Починаючи з полудня і до заходу сонця бойовики випустили майже 50 мінометних мін і 40 артилерійських снарядів", - розповів О.Мотузяник.

Противник також застосовував артилерію біля Новотроїцького. Там же вдень був активний снайпер противника, а пізно ввечері бойовики обстрілювали сили АТО з гранатометів різних систем і кулеметів.

Важка обстановка вчора спостерігалася і в Мар’їнці, де противник застосовував увесь доступний арсенал зброї, окрім артилерії та танків. Там же НЗФ зі стрілецької зброї обстріляли КПВВ. Постраждалих унаслідок цього обстрілу немає. У Красногорівці позиції сил АТО двічі були обстріляні з мінометів.

За добу в зоні АТО зафіксовано три прольоти БПЛА противника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА