16:07 28.06.2016

Суд Маріуполя залишив під арештом шістьох підозрюваних у вбивстві працівника СБУ

2 хв читати
Суд Маріуполя залишив під арештом шістьох підозрюваних у вбивстві працівника СБУ

Приморський районний суд м. Маріуполя залишив під вартою ще на 60 діб шістьох підозрюваних у вбивстві працівника Служби безпеки України Віктора Мандзика.

Як повідомив у вівторок відділ комунікації ГУ Національної поліції в Донецькій області, наступне засідання у справі заплановано на 13:00 7 липня 2016 року.

"Через неодноразові спроби дестабілізувати ситуацію та зірвати судовий процес за письмовим зверненням Приморського суду Головного управління Національної поліції в Донецькій області для забезпечення публічного порядку й безпеки всіх учасників процесу на місце було направлено співробітників спецпідрозділів поліції. Поліція втримала обстановку у залі засідань та навколо будівлі суду під контролем та в рамках закону реагувала на всі зміни оперативної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в понеділок, 27 червня, о 17:00 було припинено спробу самовільно втекти з-під варти. За наказом начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна бійці спецпідрозділу поліції повернули підозрюваних у спецприміщення для утримання заарештованих. За цим фактом Приморське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти".

Як повідомлялося, капітан СБУ В.Мандзик був убитий у Волновасі 21 березня 2015 року. Валентин Наливайченко, який був на той час главою СБУ, повідомив, що він загинув від рук членів злочинної групи, що займалася контрабандними постачаннями товарів в окуповані частини Донецької та Луганської областей.

Дії правопорушників кваліфіковано одразу за 11 статтями Кримінального кодексу України, серед яких - ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ст. 115 (умисне вбивство), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 187 (розбій), ст. 257 (бандитизм).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА