16:50 30.06.2016

До теракту в аеропорту Стамбула причетні громадяни РФ, Узбекистану і Киргизії

2 хв читати
До теракту в аеропорту Стамбула причетні громадяни РФ, Узбекистану і Киргизії

Троє виконавців терористичного акту в міжнародному аеропорту "Ататюрк" (м. Стамбул, Туреччина), вчиненого в минулий вівторок, що забрав життя 43 осіб, були громадянами Росії, Узбекистану та Киргизії, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на Reuters.

"Антитерористичні команди на чолі зі спеціальними силами поліції почали одночасні рейди в місті... затримали 13 осіб, троє з них – іноземці", повідомив Reuters з посиланням на двох турецьких чиновників.

В інформації також наголошується, що "три терориста-смертника, які вчинили смертельну атаку на головний аеропорт Стамбула, були громадянами Росії, Узбекистану і Киргизії".

Водночас турецькі ЗМІ з посиланням на поінформовані джерела в правоохоронних органах, повідомляють, що організатором теракту є виходець із Чечні Ахмед Чатаєв, який раніше працював на лідера організації "Імарат Кавказ" Доку Умарова, а після його смерті приєднався до "Ісламської держави", а безпосереднім виконавцем теракту був громадянин РФ чеченського походження Осман Вадінов, який прибув до Туреччини з сирійського міста Ер-Ракка, який нині підконтрольний "ІГ".

Однак турецьке видання Yeni Safak, посилаючись на джерела в спецслужбах, повідомляє, що в аеропорту здійснили самопідрив вихідці з Дагестану, Киргизії та Узбекистану, не називаючи імен.

У свою чергу, посол РФ в Туреччині Андрій Карлов заявив, що не має даних про причетність росіянина до теракту в аеропорту Стамбула. "У мене з цього питання ніякої інформації немає", - сказав він журналістам у четвер.

У правоохоронних органах РФ також спростували інформацію про те, що О. Вадінов коли-небудь проживав у Чечні. "У Чечні ніколи не проживав чоловік на прізвище Осман Вадінов. Більш того, це не чеченські ім'я і прізвище", - сказало "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах Північно-Кавказького федерального округу.

В Узбекистані також заявили, що не отримували інформацію про громадян країни, причетних до теракту в аеропорту Стамбула.

Водночас, турецька газета Yeni Safak повідомляє, що в цілому в підготовці теракту брали участь 8 осіб, з яких 3 були його виконавцями-смертниками, одного вже затримано, а ще чотирьох розшукують.

Серія вибухів сталася в аеропорту імені Ататюрка у вівторок ввечері. Один з вибухів прогримів у зоні прильоту міжнародних рейсів, другий - у зоні прильоту внутрішніх рейсів. У результаті теракту загинули 42 людини, 239 дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА