20:26 30.06.2016

Екс-нардеп від КПУ Александровська, підозрювана в сепаратизмі, проведе два місяці в СІЗО

2 хв читати
Екс-нардеп від КПУ Александровська, підозрювана в сепаратизмі, проведе два місяці в СІЗО

Слідчий суддя Київського райсуду Харкова Валентина Божко задовольнила клопотання прокуратури про арешт колишнього народного депутата від Компартії України Алли Александровської, підозрюваної в сепаратизмі, посяганні на територіальну цілісність України та спробі підкупу депутатів.

"За рішенням суду підозрюваній у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність, а також надання неправомірної вигоди службовій особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без визначення суми застави", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

У свою чергу адвокат А.Александровської Олександр Шадрін заявив, що вважає обраний запобіжний захід необґрунтованим.

"Це необґрунтовано. Звісно, ми подаватимемо апеляцію", - сказав О.Шадрін кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, 28 червня адвокат А.Александровської О.Шадрін повідомив, що у його підзахисної відбувся обшук і її затримано. Їй інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її сина Олександра, який переховується в РФ, повідомлено про підозру й оголошено в розшук.

А.Александровська з 1996 року була беззмінним першим секретарем Харківського обкому КПУ, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази - народним депутатом України. У 2008 році стала Почесним громадянином Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА