12:28 01.07.2016

НАБУ попросить для головного санлікаря Протаса запобіжний захід у вигляді арешту

2 хв читати
НАБУ попросить для головного санлікаря Протаса запобіжний захід у вигляді арешту

Національне антикорупційне бюро України проситиме обрати для затриманого головного санітарного лікаря України Святослава Протаса запобіжний захід у вигляді арешту, підкреслює директор НАБУ Артем Ситник.

"Він затриманий", - сказав А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація про те, що нібито С.Протас за кордоном.

"Йому зараз оголошується підозра і буде вирішуватися питання обрання запобіжного заходу", - сказав директор НАБУ, додавши при цьому: "З урахуванням вашого питання (про те, чи не втік за кордон), ви розумієте, який запобіжний захід будемо просити".

У свою чергу, перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук зазначив, що станом на даний момент повідомлення про підозру оголошено С.Протасу і начальнику департаменту Олександру Чепурному.

"Санітарні лікарі регіонів зараз проходять як свідки", - уточнив він.

Як повідомлялося, 30 червня глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці на гарячому затримали С.Протаса, який підозрюється в організації злочинної схеми з вимагання у підлеглих грошових коштів і їх розкраданні.

Щойно, в робочому кабінеті, затримано головного санітарного лікаря України Святослава Протаса з начальником департаменту Санітарної служби України (Олександром – ІФ) Чепурним. Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частину з яких також затримають", - написав він.

Пізніше він розповів про схему розкрадання бюджетних коштів: "Схема мала характер використання державних коштів з перекиданням їх на місцевий рівень, там їх відмивали і повертали в центр. Така нехитра схема".

За словами глави МВС, якщо підсумувати всі епізоди злочинів, то цифра привласнених шляхом розкрадання державних коштів становитиме кілька мільйонів гривень.

У свою чергу, А.Ситник 30 червня сказав, що розраховує на обрання запобіжного заходу С.Протасу вже в п'ятницю, 1 липня.

Він зазначив, що була викрита схема, в реалізації якої бралися бюджетні кошти, нараховувалися незаконно як премії, потім переводилися в готівку кошти, і потім керівництво обласних управлінь приносило ці гроші керівництву служби, яке згодом їх незаконно привласнювало. За словами директора НАБУ, мова йде про суму 400 тис. грн, яка була переведена в "готівку" за нинішніх керівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА