14:53 01.07.2016

СБУ розкрила схему розкрадання держкоштів, виділених на психологічну реабілітацію бійців АТО

1 хв читати
СБУ розкрила схему розкрадання держкоштів, виділених на психологічну реабілітацію бійців АТО

Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою виявили механізм розкрадання бюджетних коштів під час реалізації державної програми "Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції".

Як повідомляє в п'ятницю прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що комерційні структури з трьох регіонів України подавали завідомо неправдиві дані для участі в конкурсних торгах, які проводила Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Підприємці, які перемагали в конкурсах, свідомо приховували інформацію про відсутність у них спеціалістів-психологів та умов для реабілітації бійців у санаторно-курортних закладах, йдеться в повідомленні.

Працівники спецслужби з'ясували, що бійців просто розміщували в санаторіях, не надаючи послуг із психологічної реабілітації. В окремих випадках учасникам АТО пропонували гроші, щоб вони взагалі не селилися в лікувальних закладах.

За попередніми оцінками, протягом 2015-2016 рр. бізнесмени привласнили понад 20 млн грн державних коштів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України. Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА